Κοινωνικές δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης ενόψει του Πάσχα

0
780

Ενόψει των εορτών του Πάσχα ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες αναπτύσσοντας δράσεις αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν συγκεντρώσει σημαντικές ποσότητες τροφίμων από δωρεές φορέων (Ίδρυμα Μποδοσάκη, Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος) και επιχειρήσεων τροφίμων (Lidl, ΑΒ Βασιλόπουλος), τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορους κατοίκους.

Η διανομή των τροφίμων θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 12:00 στους χώρους  της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας και της 3ης , 4ης και 5ης Δημοτικής Κοινότητας για τους απόρους στις αντίστοιχες περιοχές και από το κτίριο της οδού Μοναστηρίου 53-55 (Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασία και Δημόσιας Υγείας)  για τους απόρους της 1ης και 2ης Δημοτικής Κοινότητας.

Επίσης ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα παραθέσει πασχαλινό γεύμα στο Άλσος της Νέας Ελβετίας  για τους άπορους συμπολίτες μας, την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου 2013 και ώρα 12:00 με 14:00 σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες αποτελούν συνέχεια των δράσεων στήριξης των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων που πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, σημείωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα υπογραμμίζοντας ότι: «Κατά τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει ιδιαίτερα τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη να ανταπεξέλθουν σε μια δύσκολη συγκυρία». Επιπλέον ευχαρίστησε τους υπαλλήλους των υπηρεσιών που συνέβαλαν στη συγκεκριμένη προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης.

Προηγούμενο άρθρο6 τόνοι τρόφιμα από το Κοινωνικό Θεατροπωλείο…
Επόμενο άρθρο«Τζοκόντα vs Ντα Βίντσι» στο Υπερώο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.