Κολλέγιο Ανατόλια: τιμή στους μεγάλους δωρητές του!

0
1874

Οργανισμοί και ιδιώτες που συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη του Κολλεγίου Ανατόλια και την εξέλιξή του σε πρωτοποριακό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τιμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός αναγνώρισε την εξαιρετική προσφορά των ευεργετών και των μεγάλων δωρητών του και τη συγκινητική αφοσίωση που έχουν επιδείξει εδώ και δεκαετίες στo εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο του Κολλεγίου Ανατόλια.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Παπαγεωργίου, ο George S. Bissell και ο Σταύρος Κωνσταντινίδης. Στους τιμώμενους απονεμήθηκε το βραβείο Carl C. Compton που πήρε την ονομασία του από τον 5ο κατά σειρά Πρόεδρο του Κολλεγίου Ανατόλια (1950- 1958), ενός οραματιστή εκπαιδευτικού που αποτελεί την απόλυτη προσωποποίηση των πιο υψηλών ιδανικών του Σχολείου.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βραβεύτηκε για τη μεγάλη και μακρόχρονη προσφορά του προς το Κολλέγιο Ανατόλια με αιχμή την αποκλειστική δωρεά του για την ίδρυση του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece, τη χρηματοδότηση του Stavros Niarchos Foundation Technology Center και την υποστήριξη που παρέχει σε προγράμματα υποτροφιών. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Ιδρύματος η κ. Άννα Μαρία Κοσμόγλου, Συντονίστρια Δωρεών Τεχνών και Πολιτισμού.

Το Ίδρυμα Παπαγεωργίου τιμήθηκε στο πρόσωπο του ιδρυτή του κ. Νίκου Παπαγεωργίου για τον σημαντικό αριθμό υποτροφιών που χορηγεί σε μαθητές Θεσσαλονίκης και σε μαθητές της Σιάτιστας – τόπο καταγωγής της οικογένειας Παπαγεωργίου – ή της ευρύτερης περιοχής της Σιάτιστας, με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια. Επίσης από το 2014 το Ίδρυμα χορηγεί υποτροφίες σε  παιδιά των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Παράλληλα τιμήθηκαν δύο Έφοροι του Κολλεγίου Ανατόλια και από τους πιο σημαντικούς και αφοσιωμένους υποστηρικτές του καθώς έχουν συνδέσει μεγάλο μέρος της  ζωής τους με την πορεία του σχολείου. Ο κ. Σταύρος Κωνσταντινίδης, Έφορος του σχολείου από το 1975 και απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια, αναγνωρίστηκε για την πολύ μεγάλη και γενναιόδωρη υποστήριξη που προσφέρει εδώ και δεκαετίες σε μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών του οργανισμού, όπως και για τη συμβολή του στην υλοποίηση έργων υποδομής και εγκαταστάσεων στο Κολλέγιο.

Το βραβείο Carl C. Compton απονεμήθηκε επίσης και στον George S. Bissell, τον μακροβιότερο Έφορο του Κολλεγίου Ανατόλια (από το 1965) και πρώην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού (1993- 2006). Η καθοριστική επίδραση του κ. Bissell στην εξέλιξη του Κολλεγίου εκφράστηκε, μεταξύ άλλων, με έργα όπως η Βιβλιοθήκη Bissell στο ACT η οποία φέρει το όνομά του.

Για τη συνεισφορά του στο εμβληματικό αυτό έργο, που εμπλουτίζει και αναβαθμίζει το δίκτυο των εκπαιδευτικών υποδομών της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, ο George S. Bissell τιμήθηκε από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε η έκδοση του βιβλίου που έγραψε ο πρώην Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια William McGrew με τίτλο «Educating Across Cultures: Anatolia College in Turkey and Greece». Στο βιβλίο που πρόσφατα εκδόθηκε στις ΗΠΑ στην αγγλική γλώσσα καταγράφεται η συναρπαστική διαδρομή του Κολλεγίου Ανατόλια, από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του στον Πόντο μέχρι τη σημερινή εποχή στη Θεσσαλονίκη.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη – Τορόντο με τον “Ταξιάρχη”!
Επόμενο άρθρο“Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη” στα 2015 η Aegean Airlines!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.