Κρούγκμαν: Το πρόβλημα δεν είναι τα ελλείμματα αλλά η ανεργία!

0
398

«Πριν από τρία χρόνια, συνέβη κάτι τρομερό στην οικονομική πολιτική των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Παρά το γεγονός ότι τα χειρότερα της οικονομικής κρίσης είχαν περάσει, και οι δύο πλευρές του Ατλαντικού παρέμεναν σε ύφεση, με πολύ ψηλά ποσοστά ανεργίας. Παρ’ όλα αυτα, η πολιτική ελίτ του δυτικού κόσμου αποφάσισε ότι η ανεργία δεν αποτελούσε πλέον κρίσιμο πρόβλημα και ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι η μείωση των ελλειμμάτων των προϋπολογισμών», γράφει ο Πολ Κρούγκμαν στους New York Times.

Ένα παράδειγμα που να αποδεικνύει ότι οι πολιτικές λιτότητας πέτυχαν, δηλώνει ότι ψάχνει απελπισμένα ο Κρούγκμαν.

μέσω Πρώτο ΘΕΜΑ online

Προηγούμενο άρθροΨυχρός πόλεμος για τα «ασημικά» της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΗ Ζωντανή Μαύρη Τρύπα φιλοξενεί τη Βούλα Σαββίδη
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.