ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ / «The time is always right to do what is right»

0
846

darlingΓράφει η Αναστασία Νικολούδη

Ίσως να φταίει το φθινόπωρο που από τα παιδικά μου χρόνια ήταν συνδεδεμένο με τις αλλαγές. Με νέες αρχές. Νέα ξεκινήματα. Με νέες προσδοκίες.

Ίσως να ευθύνονται και υποσυνείδητες σχολικές αναμνήσεις που από τότε η νέα χρονιά πρέπει να ξεκινήσει με μία μικρή λίστα. Μία συνοπτική καταγραφή των στόχων που δεν πρόλαβαν να πραγματοποιηθούν την περασμένη χρονιά και εκείνων που φύτρωσαν στο μυαλουδάκι μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Να πάρουμε καλούς βαθμούς, να ερωτευθούμε, να ταξιδέψουμε, να αποκτήσουμε νέα χόμπυ, να αλλάξουμε κούρεμα και πολλά πολλά άλλα.

Στόχοι που ελπίζουμε να μας κάνουν ευτυχισμένους, στόχοι που ίσως μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, στόχοι που μπορεί να αλλάξουν στην πορεία. Οι αλλαγές βλέπεις δεν ακολουθούν πάντα τη λίστα μας. Καμιά φορά είναι ευχάριστες, άλλες φορές ανατρεπτικές και συνήθως ξαφνικές.

Χρειάζεται και η λίστα μας ένα μικρό «φρεσκάρισμα». Μεγαλώνουμε και αλλάζουμε και το μόνο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι πως η λίστα που φτιάξαμε παιδιά είναι κατά βάση η ίδια. Απλώς η λίστα μας βρέθηκε ξεχασμένη στο συρτάρι όσο εμείς τρέχαμε να προλάβουμε την καθημερινή μας ρουτίνα.

Μήπως φέτος το φθινόπωρο πρέπει να γίνουμε εμείς οι ήρωες του εαυτού μας;;;

*Ο τίτλος είναι δάνειο από M.L.King

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.