Λ. Πλακίδας: «Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος με το Ποτάμι…»

0
2119

plakidasΓράφει ο Λευτέρης Πλακίδας / δημοσιογράφος -υποψήφιος με το Ποτάμι στη Β’ Θεσσαλονίκης

Οι συμβολισμοί καθόριζαν από παλιά τη ζωή μου. Μου αρέσει που οι λέξεις κρύβουν πολλά περισσότερα από όσο φαίνεται. Για αυτό και η τελευταία μου δραστηριότητα έχει τη σκυτάλη ως σύμβολο. Τα Street Relays είναι πολύ περισσότερα από μια διοργάνωση τρεξίματος.

Όταν λοιπόν μου πρότειναν πριν από τρία χρόνια να γίνω μέλος της ΔΡΑΣΗΣ και να κατέβω τότε υποψήφιος μου έλεγαν εσύ είσαι άνθρωπος της δράσης και σου ταιριάζει απόλυτα. Και εννοούσαν αυτό που λέμε κυριολεκτικά. Και είχε και μεταφορική έννοια πλέον εφόσον έγινα μέλος και πάλευα και εκεί για δράσεις.

Το Ποτάμι και η σημερινή μου υποψηφιότητα έχει και αυτή το συμβολισμό της. Μου αρέσει η κίνηση. Η αέναη κίνηση. Και το ποτάμι ρέει και τρέχει πάντα μπροστά. Όπως το ποδήλατο. Δεν έχει όπισθεν. Έχει εμπόδια τα οποία τα προσπερνάει. Αυξομειώνεται ο όγκος του. Όλη αυτή η δυναμική του μου ταιριάζει. Έχει τον αθλητικό χαρακτήρα που βλέπω σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Αλλά όλα αυτά δεν είναι θέσεις. Δεν είναι προτάσεις.

Τι κομίζεις με την παρουσία σου θα με ρωτούσε ο Γιάννης Κεσσόπουλος. Αυτό που είμαι. Στις εκλογές αυτές και εύχομαι και σε όλες τις επόμενες οι ψηφοφόροι πρέπει να αναζητούν και να επιλέγουν τους υποψήφιους σύμφωνα με αυτό που είναι και με ότι έχουν κάνει. Με τη διαδρομή τους. Γιατί αυτό θα κάνουν και μετά. Όταν κληθούν να αποφασίσουν ή να συμμετέχουν σε διαδικασίες θεσμικές. Να πάρουν θέση σύμφωνα με τις αξίες και τις αρχές τους.

Εννοείται ότι ασπάζομαι όλες τις θέσεις και τις προτάσεις της ΔΡΑΣΗΣ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ (είναι σχεδόν ίδιες με της Δράσης), αλλά όσοι επιλέξουν να με ψηφίσουν θα το κάνουν γι’ αυτό που είμαι εγώ. Και δεν είναι αλαζονικό. Είναι μία πραγματικότητα που πρέπει να τη δούνε όλοι οι ψηφοφόροι. Γιατί μετά θα αναρωτιόμαστε ποιοι είναι όλοι αυτοί που αποφασίζουν για μας. Μας εμείς τους ψηφίσαμε και είναι εκεί.

Επιλέξτε λοιπόν τα πρόσωπα. Εκείνα που θεωρείτε ότι σας ταιριάζουν και σας εκφράζουν. Εκείνους που έχουν δείξει με τη ζωή τους και με τη στάση τους ότι θα τιμήσουν τη ψήφο τους. Τα κόμματα βασίζονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια σε αυτά που θα έκαναν οι υποψήφιοι για τους πολίτες – πελάτες τους. Έτσι όμως δεν οδηγούμαστε πουθενά. Ας αφήσουμε το ΠΟΤΑΜΙ να καθαρίσει το τοπίο. Το νερό πάντα λειτουργεί ως κάθαρση.

Ελάτε στις 25 Ιανουαρίου να ψηφίσετε. Γιατί και η συμμετοχή είναι σημαντική. Δείχνει ενεργό πολίτη. Και επιλέξτε πρόσωπα που νοιώθετε γιατί δεν είναι πάντα εύκολο να γνωρίζετε καλά, ότι θα κάνουν αν εκλεγούν ότι καλύτερο για το γενικό καλό. Και θα προσπαθήσουν να φανούν αντάξιοι της προτίμησής σας. Αυτό θα ήθελα να ζήσω σε αυτές τις εκλογές. Για να αλλάξει και η ανθρωπογεωγραφία της Βουλής.

Προηγούμενο άρθροΘ. Καράογλου: «Η διακυβέρνηση της χώρας προϋποθέτει γνώσεις, εμπειρία, ικανότητες, κύρος
Επόμενο άρθροΤο πολίτευμα της Αντίστροφης Δημοκρατίας
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.