Μία έκθεση φωτογραφίας διαφορετική από τις άλλες

0
544

Γράφει η Αλεξάνδρα Πολιτάκη     [email protected]

Με το Γιάννη Κεσσόπουλο, δεν είμαστε φίλοι με την «κλασική έννοια» του όρου. Δε γνωριζόμαστε χρόνια, δεν έχουμε εξομολογηθεί τα εσώψυχά μας, δεν έχω σχέσεις με την οικογένειά του. Είμαστε όμως φίλοι με εκείνον τον τρόπο που θέλεις και ελπίζεις ότι τελικά θα γίνεις φίλος, με ανθρώπους που συναντάς και διακρίνεις αμέσως το αξιόλογο του χαρακτήρα τους.

Τον Γιάννη τον είχα ακούσει φυσικά ως όνομα στα δημοσιογραφικά «πράγματα» της Θεσσαλονίκης, αλλά τον συνάντησα πρώτη φορά όταν κάναμε μια κουβέντα για τη συνεργασία μου με το «Think Free». Άνθρωπος ειλικρινής, με μια σεμνότητα απαράμιλλη, που σε εντυπωσιάζει μεμιάς και εξαρχής. Άνθρωπος βαθιά δημοκράτης, ευαισθητοποιημένος με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους για το τι συμβαίνει γύρω του, πέρα από αυτόν που θα «δικαιολογούσε» η επαγγελματική του ενασχόληση με τη δημοσιογραφία χρόνια τώρα. Και άνθρωπος με ανησυχίες καλλιτεχνικές, κοινωνικές, θέλω να πιστεύω και με πλευρές που ακόμη δεν τις έχουμε γνωρίσει και θα μας εκπλήξει ευχάριστα στο μέλλον, όταν θα μας κάνει την τιμή και θα μας δώσει τη χαρά να τις γνωρίσουμε.

Άνθρωπος που δεν αφήνεται στους τίτλους και στις θέσεις, άνθρωπος της δουλειάς ο Γιάννης. Να δουλέψει περισσότερο από όλους, να ανησυχήσει περισσότερο από όλους, να τρέξει περισσότερο από όλους. Μυαλό ανοικτό, χωρίς κόμπλεξ, χωρίς περιαυτολογίες κι έτσι άνθρωπος που χαίρεσαι να συνεργάζεσαι μαζί του. Διαθέσιμος πάντα να συζητήσει, να ακούσει ιδέες, προτάσεις και όπου χρειαστεί να τις βοηθήσει να υλοποιηθούν. Αλλά και άνθρωπος που μπορείς από ένστικτο να εμπιστευτείς στα ρηχά και στα βαθιά της δουλειάς, στα ρηχά και στα βαθιά της ζωής.

Τον Γιάννη δεν τον γνωρίζω ακόμη όσο θα ήθελα. Όμως για μένα,  το γεγονός πως σε μια περίοδο κρίσης, γενικής δυσκολίας και ευρύτερης απαισιοδοξίας, κάνει ένα άλμα μπροστά και «απαντάει» απλώνοντας την ευαισθησία του, την αισιοδοξία του και την ειρηνική σχέση με τον χρόνο που περνάει μέσα από τη δημιουργία και την έκφραση, σημαίνει πολλά!  Θέλω να του πω πόσο τον εκτιμώ και να του ευχηθώ από καρδιάς και νομίζω εκφράζω όλους τους συνεργάτες του, όχι μόνο για την έκθεση του, αλλά για ολόκληρη τη ζωή που θα έρθει, με αφορμή την έκθεσή του.

Άνθρωπος σεμνός όπως προείπα, μπορεί και να μη συμφωνήσει να αναρτηθεί το κείμενο αυτό που γράφτηκε για το «Think Free, Think Positive», ένα πνευματικό του παιδί και από τα πολύ δυναμικά ανοδικά ειδησεογραφικά blog της Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν τη περίπτωση, θα του έλεγα: «Γιάννη να το ξανασκεφτείς και να μας κάνει τη χάρη».

 

 

Προηγούμενο άρθροΤο Θέατρο Αυλαία φιλοξενεί την παράσταση “Ψυχολογία Συριανού Συζύγου”
Επόμενο άρθροΗ “Β’ Ανάγνωση” του Μανώλη Λιδάκη απόψε στο Club του Μύλου
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.