“ΜΑΓΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΓΗΣ”: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

0
1863


ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ Γράφει η Έλενα Αρτζανίδου / συγγραφέας-εκπαιδευτικός / ardjanidou.psichogios.gr

“Μαγικές ιστορίες από τα βάθη της γης”, Φίλιππος Μανδηλαράς, εικονογράφηση: Ειρήνη Ηλιοπούλου, εκδ. Πατάκη


Είναι η γη, είναι και τα παιδιά της. Στοιχειά, λάμιες, γίγαντες και δράκοι γεννιούνται από τα σπλάχνα της και συνδιαλέγονται με τους ανθρώπους που ζούσαν σ’ αυτό τον τόπο εκατοντάδες χρόνια πριν. Κάποιοι απ’ αυτούς πολιορκούν τα σπίτια τους, κάποιοι άλλοι τα προστατεύουν, κάποιοι απλώς υπάρχουν έξω από τους οικισμούς και κάποιοι άλλοι, όπως οι καλικάντζαροι, ζουν στην καρδιά της γης κι έχουν σκοπό να την καταστρέψουν… Είναι όμως κι οι πετρωμένοι, οι άνθρωποι που γίνονται γη, βράχια και πέτρες.

Δεκαπέντε ιστορίες από την ελληνική παράδοση από την πένα του Φίλιππου Μανδηλαρά, μεταφέρονται με στόχο να συγκινήσουν τον αναγνώστη, να προκαλέσουν το θυμικό, να αναδείξουν την ανάγκη του ανθρώπου να ερμηνεύει τον κόσμο με τα δικά του μέτρα και συναισθήματα.
Προσεκτική η επιλογή όλων των ιστοριών, όπως στρωτή και δωρική η γλώσσα.

Προτείνεται για υποψιασμένους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες που αγαπούν την παράδοση, αναζητούν τους μύθους, μαγεύονται από τον αγώνα του ανθρώπου απέναντι στο κακό, αλλά και σε όσους τώρα την ανακαλύπτουν.

Περιεχόμενα.
Η δρακότρυπα
Ο δράκος και η ομορφονιά
Το παλατάκι στη ρεματιά
Ο Αράπης που βόσκει τα φλουριά
Η Γυναικόπετρα
Η γριά και τα κατσικάκια της
Ο Ανήλιαγος
Το φίδι του σπιτιού
Το πάλεμα των στοιχειών
Το στοιχειό της λίμνης
Το γεφύρι της στοιχειωμένης κόρης
Η εκδίκηση της λάμιας
Ο μυλωνάς κι οι καλικάντζαροι
Τα προικιά της Ρηνιώς
Σημάδι από κερί
Επίμετρο

Ετοιμάζονται.
Μαγικές ιστορίες από την καρδιά του μεσημεριού(Απρίλιος 2017)
Μαγικές ιστορίες από την άκρη της νύχτας (Οκτώβριος 2017)

Προηγούμενο άρθροΗ ΡΟΖ ΡΟΖΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Επόμενο άρθροΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΟΤΑΜΟ!
Γεννήθηκε στη Δυτική Γερμανία. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στο Μαυρονέρι του νομού Κιλκίς και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου τελείωσε το Λύκειο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Καρδίτσας καθώς και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη. Από το 1996 ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και για ενήλικες. Σήμερα μετρά 34 τίτλους. Αναλυτική εργογραφία της μπορείτε να βρείτε στο προσωπικό ιστολόγιό της (blog): ardjanidou.psichogios.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.