ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕΝΓΚΕΝ

0
2843
Ελλάδα εκτός Σένγκεν

schengen

Γράφει ο Τάσος Μπανιώρας

Πολλά έχουν γραφτεί και γράφονται για το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα. Ας δούμε μερικά δεδομένα των τελευταίων ημερών.

  • Περίπου 6000 μετανάστες και πρόσφυγες στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα ήρθαν σε σύγκρουση μεταξύ τους.
  • Οι μετανάστες κατηγορούν τους πρόσφυγες επειδή έχουν χαρτιά ή έχουν προτεραιότητα στο να αποκτήσουν ταξιδιωτικά έγγραφα.
  • 1600 βαγόνια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μεταφέρουν προϊόντα εταιρειών όπως η SONY, HP, Cosco και άλλων εταιρειών έχουν κολλήσει εξαιτίας κατάληψης των σιδηροδρομικών γραμμών από μετανάστες.
  • Οι πρόσφυγες κατηγορούν τους μετανάστες για τα μεταξύ τους επεισόδια με πέτρες και λοστούς.
  • Τρεις διμοιρίες ΜΑΤ βρίσκονται εκεί όπου προφανώς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.
  • Πλήθος προσφύγων ή και μεταναστών βρήκαν κάποια τρύπα στο φράχτη που χωρίζει Ελλάδα και Σκόπια. Τρύπωσαν εκεί με αποτέλεσμα δυνάμεις των Σκοπίων να τους απωθήσουν εισβάλλοντας ουσιαστικά σε Ελληνικό έδαφος και πυροβολώντας προειδοποιητικά στον αέρα (σύμφωνα πάντα με τα τελευταία ρεπορταζ).
  • Κάτοικοι των γύρω περιοχών ζητούν προστασία από το ελληνικό κράτος. Δυστυχώς η πείνα και η ανέχεια στην οποία βρίσκονται μετανάστες και πρόσφυγες τους οδηγεί σε ληστείες, καταπάτηση ιδιωτικών περιουσιών. Μεταξύ άλλων οι κάτοικοι -όπως αναφέρουν ρεπορτάζ- σκέφτονται να ζητήσουν προστασία από δυνάμεις των Σκοπίων αφού το Ελληνικό κράτος σφυρίζει αδιάφορα.

Αυτά ήταν τα δεδομένα. Τα συμπεράσματα που εξάγονται από αυτά είναι πως η ανεύθυνη έως και ερασιτεχνική πολιτική της συγκυβέρνησης Σύριζα – ΑνΕλ τον τελευταίο χρόνο προεξάρχουσας της κυρίας Τασίας οδήγησε σε αδιέξοδο. Οι μετανάστες δεν λιάζονται και εξαφανίζονται. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες εγκλωβίστηκαν εντός των Ελληνικών συνόρων, σε άθλιες συνθήκες ζωής. Ο Τσίπρας και οι συν αυτώ ακόμη και σήμερα νομίζουν πως οι διεθνείς σχέσεις είναι μία χαλαρή ρομαντική συζήτηση σε «στέκια» εντός του Πολυτεχνείου.

Για την άθλια εικόνα που δείχνει η Ελλάδα προς τα έξω για μία ακόμη φορά οι ευθύνες βαρύνουν 100% τη συγκυβέρνηση. Για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων το ίδιο. Για την πιθανή έξοδο από τη Συνθήκη Σέγκεν το ίδιο. Δεν προετοίμασε δομές, δεν είχε πρόγραμμα παρά μόνο ευχολόγια ενός δήθεν ανθρωπισμού ο οποίος ανέχεται να βλέπει τους μετανάστες αφού πλήρωσαν αδρά χιλιάδες δολάρια στους εμπόρους ψυχών να είναι Δεκέμβριο μήνα με μια σκηνή αν είναι τυχεροί και μια κουβέρτα στο ψύχος.

Τέλος, μιας και μιλάμε με αριθμούς, η Ευρώπη έχει πεπερασμένους πόρους, μετρήσιμες θέσεις εργασίας και συγκεκριμένες υποδομές. Υπάρχει ένα ανώτατο όριο στο τι μπορεί να εξυπηρετήσει και κατά πόσο.

Αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για να κλείσουμε τα μάτια στο πρόβλημα. Όμως η λύση πρέπει να δίνεται στην ρίζα του προβλήματος και όχι με διάχυσή του σε τρίτες χώρες. Τέλος αφού η Ευρώπη είναι τόσο κακή τότε ας βρεθεί λύση στην Τουρκία, στα πλούσια Αραβικά κράτη ή προς Ανατολάς στην Ασία.
Κι αφού αναφέρθηκε η Τουρκία, ένα ακόμη νούμερο, 3 δις € χρηματοδότηση για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, τη δημιουργία hot spots και την αγορά εξοπλισμού (αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων κ.α.) ό,τι δηλαδή δεν μπορεί ή δεν θέλει να αποδεχθεί η επικίνδυνη Ελληνική Κυβέρνηση.

Μακάρι να κάνω λάθος αλλά η αποτελεσματικότητα αυτής της Κυβέρνησης σε αυτό τον τομέα τείνει στο μηδέν.

ΥΓ: Αφού δεν καταφέραμε (ακόμη) το γνήσιο Grexit η καλύτερη Κυβέρνηση όλων των εποχών σκέφτεται να μας χαρίσει για Χριστούγεννα το εναλλακτικό με τη Συνθήκη Σένγκεν

Προηγούμενο άρθροΟΙ ΜΠΛΕ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ
Επόμενο άρθροΕΧΘΡΟΙ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Γεννήθηκα το καλοκαίρι του '87 στη Θεσσαλονίκη, στον απόηχο της κατάκτησης του eurobasket από τον Γκάλη το Γιαννάκη και τα αλλά παιδιά. Μεγάλωσα, σπούδασα και έζησα σε αυτή την πανέμορφη πόλη. Γράφω στο thinkfree αφενός διότι ισχύει το scripta manent και αφετέρου γιατί είμαι-καλώς η κακώς- ανήσυχο πνεύμα. Σπούδασα Πληροφορική με ειδίκευση στην Εκπαίδευση όπου και απασχολούμαι ως σύμβουλος για σπουδές σε εσωτερικό και εξωτερικό, έχοντας λατρεία για τα digital media.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.