Μαρία Μήτσιου: “Κι εγώ είμαι θυμωμένη…”

0
623
Κι εγώ είμαι θυμωμένη. Η οργή όμως μόνη της, όσο κι αν είναι δικαιολογημένη, είναι κακός σύμβουλος.

Όταν θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα, επειδή δεν μπορούμε να χτίσουμε τα σωστά και καλά αμέσως, χρειάζεται ψυχραιμία και απόσταση απ’τα καυτά γεγονότα για να δούμε καθαρά και να αποφασίσουμε ανάλογα.

Σήμερα δοκιμάζονται οι αρχές και οι αντοχές της Δημοκρατίας. Πάντοτε πίστευα- και στην Ελλάδα αυτό ισχύει περισσότερο από αλλού- ότι η καλή λειτουργία θεσμών και υπηρεσιών εξαρτάται κυρίως από τα Άτομα και τον Πολιτισμό που κουβαλούν. Λέμε πως χρειαζόμαστε Νέα Πρόσωπα και σε πιο νεαρές ηλικίες επίσης.

Οι Νέοι μας, παρά την απόλυτη εξοικείωση με την τεχνολογία και τη γραμμική λογική της, φαντάζονται, συναισθάνονται, επινοούν με τρόπο σφαιρικό, όπως πάντα γινότανε στη Χώρα του Ήλιου, τη Δική μας. Και ονειρεύονται και ελπίζουν. Ακόμα.

Δεν έχουν εμπειρία στα χοντροκομμένα ψέμματα που έχουν σκοπό να εξαπατήσουν.
Οι Γυναίκες πάλι, κοιτούν τον κόσμο από άλλη πλευρά του καλειδοσκόπιου, συμπληρώνοντας και εναρμονίζοντας τις απόψεις των ανδρών.
Ανήκω και στις δύο αυτές κατηγορίες. Έχω ενθουσιασμό, όρεξη για δουλειά και πιστεύω πως η Ειλικρίνεια τελικά, όχι μόνο μας ελευθερώνει, αλλά και συμφέρει μακροπρόθεσμα. Έμαθα την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και τη γραφή Braille για να επικοινωνώ με εκείνους που είναι πιο άτυχοι από εμένα.

Η ΠΑΤΡΙΔΑ χρειάζεται ισχυρή Κυβέρνηση για να ληφθούν τα τολμηρά μέτρα που θα φέρουν την Ανάπτυξη. Έχει ανάγκη απ’τους Νέους της- κι εκείνοι έχουν ανάγκη απ’ την Πατρίδα τους.

Δεν μπορούμε να απουσιάσουμε. Είναι καθήκον να δώσουμε τη μάχη.
Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να διεκδικήσω μία θέση στις επάλξεις της Ζωής μας.

Μαρία Μήτσιου,  MSc-Phd(c)
Υποψήφια Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας- Α’ Θεσσαλονίκης

Προηγούμενο άρθροΌλα τα είχαμε, ο Φέρχοφσταντ μας έλειπε!
Επόμενο άρθροΟ Σαρκοζί τελείωσε ήδη
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.