Μεγάλο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη

0
387

Της Χρύσας Νάνου

Συγχωνεύονται δύο μεγάλοι πολιτιστικοί οργανισμοί της Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού. Η συγχώνευση αυτή τοποθετεί τη Θεσσαλονίκη σε νέα θέση στο χάρτη των κέντρων υποδοχής και προβολής σύγχρονης τέχνης, αλλά βάζει και τα θεμέλια για ένα ακόμη πιο φιλόδοξο πρότζεκτ: τη δημιουργία ενός πολιτιστικού πάρκου στην καρδιά της πόλης, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Τη συγχώνευση και την ίδρυση του νέου μουσείου θα ανακοινώσει την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, μαζί με το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

μέσω Agelioforos.gr

Προηγούμενο άρθροΗ προίκα των Ιμίων
Επόμενο άρθροΣυμπαιγμόνων αντιμαχία
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.