Μια αισιόδοξη μέρα

0
1023

6Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου είναι ξεκάθαρο. Οι πολίτες οι πολίτες απαιτούν ανατροπή της πολιτικής που έχει επιβάλει η Γερμανία στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να υφίσταται τις συνέπειες περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Με την ψήφο τους όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο σύνολο σχεδόν των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ενδεχομένως πλην ΠΑΣΟΚ) απαιτούν τη διάρρηξη της ανίερης συμμαχίας πολιτικής – αγορών στο σκληρό παιχνίδι της κυριαρχίας στην Ευρώπη. Το ζήτημα πλέον είναι αν ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να δημιουργήσει τα κατάλληλα ερείσματα και τις συμμαχίες σε διεθνές επίπεδο ώστε την ελληνική “ψήφο διαμαρτυρίας” να την εξελίξει σε “διεθνές κίνημα” κατά της πολιτικής του Βερολίνου.

Είναι ασφαλώς μια ισορροπία τρόμου, καθώς παράλληλα η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να χειριστεί τις πιέσεις της τρόικας στις προθεσμίες που οι ελληνικές υποχρεώσεις επιβάλουν.

Η τοποθέτησή του τη νύχτα της εκλογικής νίκης «Ούτε αμοιβαία καταστροφική ρήξη ούτε συνέχιση της υποταγής» όρισε το πλαίσιο και δίνει την ελπίδα για αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη.

Το βέβαιο είναι ότι για την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες πολίτες ξημέρωσε η πιο αισιόδοξη μέρα μετά το “Καστελόρριζο”. Μακάρι η αισιοδοξία αυτή να μην διαψευστεί.

 

Προηγούμενο άρθροΓια ακόμη χειρότερες μέρες
Επόμενο άρθροH επόμενη μέρα ξεχνάει εύκολα το χθες
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.