Μ. ΛΥΣΑΡΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΛΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΘΒΕ: «ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΑΤΟΠΗΜΑ…»

0
943

lysaridou2

Μέσω facebook σχολίασε η πρώην Πρόεδρος του ΚΘΒΕ Μένη Λυσαρίδου τα τεκταινόμενα στο Κρατικό Θέατρο, αφήνοντας αιχμές κατά του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Γ. Αναστασάκη. Συγκεκριμένα γράφει:

«Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ (που ορίστηκε την τελευταία ημέρα της παραίτησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ξεκίνησε τη θητεία του με ένα ατόπημα: προσέβαλε τον απελθόντα συνάδελφό του Γιάννη Βούρο, τον διευθυντή που χάρισε στο θέατρο 2 δημιουργικά και εμπνευσμένα χρόνια υλοποιώντας ένα πολύπλευρο ψυχαγωγικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο. Μαζί του προσέβαλε και το δυναμικό του θεάτρου που το υπηρέτησε και την κοινωνία που το αγκάλιασε συγκινητικά. Αυτό το έργο και η οπτική ότι ο πολιτισμός της πόλης μας δεν είναι ψωροκώσταινα αλλά αποτελεί παιδευτικό και αναπτυξιακό μέγεθος, αποτελούν ισχυρό χαρτί για τις δίκαιες διεκδικήσεις του ΚΘΒΕ απέναντι στην πολιτεία. Θα βοηθούσαν και θα βοηθήσουν ωριμότερες συμπεριφορές …»

Θυμίζουμε ότι η Μ. Λυσαρίδου παραιτήθηκε από τη θέση της Προέδρου μαζί με τον Αντιπρόεδρο Φ. Γράψα όταν ο τότε αν. υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης απαξίωσε επί δίμηνο να συναντήσει τη διοίκηση και τη διεύθυνση του Κρατικού…

Προηγούμενο άρθρο«Σαν όνειρο μαγευτικό» στη Μονή Λαζαριστών
Επόμενο άρθροΑΣ’ ΤΟ ΜΟΥΧΑΜΠΕΤΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.