Νέος κύκλος εικαστικών εργαστηρίων στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

0
760

uyluΤο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. συνεχίζει τον κύκλο των εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά, τους μήνες Φεβρουάριο ως και Μάϊο 2015. Στα εργαστήρια μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από την προσχολική ηλικία ως και την εφηβεία.

Στόχοι – περιεχόμενο

Στόχος των εργαστηρίων είναι η εξοικίωση των παιδιών με μεθόδους, τεχνικές και εφαρμογές των εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, χαρακτική, γλυπτική, κατασκευές, κολλάζ, μικρής κλίμακας εγκαταστάσεις κ.ά.), η ενθάρρυνσή τους από τις εκπαιδεύτριες του Ιδρύματος στο να ανακαλύψουν την κλίση τους και να καλλιεργήσουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους και η εκπαίδευσή τους σε γενικές αρχές της Ιστορίας της Τέχνης και των Εικαστικών.

Βασική προτεραιότητα της όλης διαδικασίας είναι, επίσης, η τροφοδότηση των εργαστηρίων από τη θεματική των περιοδικών εκθέσεων του Τελλόγλειου Ιδρύματος, οι οποίες, κάθε φορά, αποκαλύπτουν νέα πεδία ενδιαφέροντος για τον πολιτισμό εν γένει. Η άμεση πρόσβαση των παιδιών στο μουσειακό περιβάλλον και στα ίδια τα έργα, με τη συνοδεία και εμψύχωση των εκπαιδευτριών τους, οργανικό μέρος των εικαστικών εργαστηρίων, θα πρέπει να υπογραμμιστεί ως μια εξαιρετικά σημαντική διαδικασία, που συμβάλλει στη διαμόρφωση της προσωπικής τους παιδείας.

ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

Ηλικίες 4-6

Σάββατο 10.00-12.00

Εκπαιδεύτριες: Γιώτα Μιχαηλίδου, Νηπιαγωγός – Μουσειολόγος.

Ελένη Κουνελάκη, Εικαστικός

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ (Ι)

Ηλικίες 7-10

Κυριακή 10.00-12.00

Εκπαιδεύτρια: Κλειώ Βρανίτσα, Εικαστικός.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ (ΙΙ)

Ηλικίες 10-12

Κυριακή 12.30-14.30

Εκπαιδεύτρια: Ελεάνα Στόϊκου, Ιστορικός Τέχνης-Εικαστικός.

 

Διάρκεια: 7 Φεβρουαρίου ως 31 Μαϊου 2015

Κόστος εγγραφής – συμμετοχής: 100 ευρώ

 

Πληροφορίες

στα τηλέφωνα: 2310-247111 & 2310-999074

Δευτέρα ως Παρασκευή 9.00 π.μ. – 16.00 μ.μ.

 

και στα mail:

[email protected]

[email protected]

 

Προηγούμενο άρθροΗ ΝΔ, ο Βενιζέλος και το παιχνίδι στη Θράκη
Επόμενο άρθροΜεγάλο αφιέρωμα στο θρύλο Bob Marley
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.