Οικονομική ενίσχυση ανέργων ενόψει του Πάσχα

0
524

H Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ενημερώνει τα μέλη της που είναι άνεργα ή βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ (επίδομα ΕΤΑΠ ΜΜΕ) ότι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ενόψει του Πάσχα.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται πρέπει:

·         Να υποβάλουν σχετικό αίτημα συμπληρώνοντας τα στοιχεία που ζητούνται στην ηλεκτρονική φόρμα η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΜ-Θ.

·         Να καταθέσουν (ή να στείλουν) στη Γραμματεία της Ένωσης το εκκαθαριστικό σημείωμα της φορολογικής τους δήλωσης για το έτος 2012, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 2013.

Η προθεσμία για την υποβολή των παραπάνω στοιχείων λήγει στις 14.00 της Τρίτης 8 Απριλίου.

Το γενικό εισοδηματικό κριτήριο για τη χορήγηση ή μη της οικονομικής ενίσχυσης είναι να μην ξεπερνά το βεβαιωμένο από το εκκαθαριστικό σημείωμα οικογενειακό εισόδημα τις 15.000,00 € για όσους συναδέλφους είναι άνεργοι ή σε επίσχεση εργασίας πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Για τους συναδέλφους που έμειναν άνεργοι ή προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας μετά την 1η Ιανουαρίου 2013 (και συνεπώς το εκκαθαριστικό δεν αποτυπώνει την τρέχουσα οικονομική κατάστασή τους), το όριο αυτό υπολογίζεται σε οικογενειακό εισόδημα 15.000,00 €. Οι εν λόγω συνάδελφοι πρέπει επίσης να καταθέσουν ή να στείλουν στη γραμματεία αντίγραφο της απόφασης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας από το οποίο θα φαίνεται ότι η επιδότηση έχει λήξει (εφόσον δεν έχει ήδη υποβληθεί πριν από τα Χριστούγεννα του 2013).

Διευκρινίζεται ότι τα παραπάνω ποσά αφορούν το σύνολο του εισοδήματος ανεξαρτήτως της προέλευσής του και του φορολογητέου ή μη χαρακτήρα του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, θα συνεκτιμήσει τα στοιχεία που θα δηλωθούν και θα αποφασίσει για τη χορήγηση των βοηθημάτων κατά το μέτρο που επιτρέπει η δύσκολη και για τα οικονομικά δεδομένα της ίδιας της Ένωσης συγκυρία.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Προηγούμενο άρθροΜαθήματα “ταχείας” ανάγνωσης!
Επόμενο άρθροΨηφιακές Γειτονιές 2014 στο The HUB Events
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.