ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ…

0
6354

6

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου έχει ορίσει την 29η Οκτωβρίου κάθε έτους ως Ημέρα Αγνοουμένων. Η ημερομηνία αυτή του 1974, χρονιά της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ήταν η επομένη της ημέρας κατά την οποία αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τελευταίοι αιχμάλωτοι από τον τουρκικό στρατό. 

Το θέμα πήρε διαστάσεις εθνικού δράματος για πολλά χρόνια, μάνες πέθαναν με τον καημό, σύζυγοι ασπρίσανε περιμένοντας να χτυπήσει η πόρτα… Μέχρι που εδώ και περίπου μια δεκαετία έγινε δυνατή η ταυτοποίηση των οστών που έχουν ανευρεθεί μέσω εξέτασης DNA. Και με τον τρόπο αυτό εντοπίστηκαν ως νεκροί πια άνθρωποι που θεωρούνταν αγνοούμενοι.

Παρ’ όλ’ αυτά, το θέμα των αγνοουμένων στην Κύπρο παραμένει μια μεγάλη ντροπή μιας και η στάση της Τουρκίας καταγράφηκε διά παντός στην Ιστορία. Μια στάση απάνθρωπη, που δεν αρμόζει στον ελεύθερο δημοκρατικό κόσμο. Θα μου πεις, ο κόσμος αυτός δεν είναι που στήνει πολέμους και δράματα εδώ κι εκεί; Αυτό ο κόσμος δεν είναι που κρατά αγκαζέ την Τουρκία, τυλιγμένη με την πολύχρωμη μαντίλα της Ευρώπης;

Τι περιμένουμε λοιπόν; Να αλλάξει ο κόσμος; Όχι, ο κόσμος δεν αλλάξει, έτσι πορεύεται, με σπαθιά και με φωτιές.

Ελπίζουμε απλώς σε μέρες δίχως πόλεμο. Και κρατάμε την υπόθεση των αγνοουμένων ως προσευχή για λιγότερο βάρβαρες στιγμές.

Προηγούμενο άρθροΔΥΟ ΒΕΛΓΟΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗ ΓΚΑΛΕΡΙ GOVEDAROU
Επόμενο άρθροΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.