«Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι βήμα-βήμα σε εικόνες» στην ΕΜΣ

0
360

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών αφιερώνει στην Εκατονταετηρίδα 1912-2012 την πανηγυρική έκθεσή της “Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι βήμα-βήμα σε εικόνες” την οποία εγκαινιάζει στην Πινακοθήκη της την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012, ώρα19.00’(οδός Ν. Γερμανού 1, 6ος όροφος).

Η έκθεση παρουσιάζει μια μοναδική συλλογή μας με 320 περίπου εικόνες προερχόμενες από δέκα αρχεία. Σπάνιες φωτογραφίες ‒πολλές ανέκδοτες‒ λιθογραφίες, ζωγραφικοί πίνακες, σκίτσα, αφίσες, επιστολικά δελτάρια και 40 πρωτοσέλιδα εφημερίδων αφηγούνται βήμα-βήμα την Ιστορία κατά τρόπο συναρπαστικό. Για τη Νέα Γενεά το καλύτερο και πιο ευχάριστο δίδαγμα.

Εμπνέει ελπίδα και αυτοπεποίθηση στους χαλεπούς καιρούς μας γιατί εικονίζει ζωντανά πώς οι Έλληνες επέτυχαν ένα θαύμα μετά 15 μόλις χρόνια από την εθνική καταστροφή του 1897 και την εθνική πτώχευση του 1893. Γιατί όχι και τώρα;

 

Επισκέψεις δωρεάν: Κυριακή-Παρασκευή, ώρες 9.00΄-14.00΄

Προηγούμενο άρθροΟ φόβος φυλάει τα έρμα…
Επόμενο άρθροH Ελ. Τσαλιγοπούλου στις 22/3 στη σκηνή του Love Casual Living
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.