Οι δημοσκοπήσεις και οι εκλογές

0
1032

6Οι δημοσκοπήσεις ανέκαθεν ήταν εργαλείο. Κάποτε της πολιτικής επιστήμης. Αργότερα των υποψηφίων, κομμάτων ή προσώπων. Με άλλα λόγια, μετατράπηκε από μετρητής σε διαμορφωτή της κοινής γνώμης. Με δεδομένο το ότι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα κηδεμονεύονται εδώ και πολλά χρόνια από την πολιτική εξουσία, η παραπάνω άποψη ενισχύεται.

Έτσι εξηγείται ότι -και αυτή τη φορά- οι δημοσκοπήσεις δίνουν πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ και καταλληλότερο πρωθυπουργό το Σαμαρά. Μια… διαχρονική αντίφαση δείχνει του λόγου το αληθές.

Οι εκλογές αυτές είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης -κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Ας μη συμπεριφερθούμε, λοιπόν, πάλι ως πιστοί τηλεθεατές, που αποδέχονται ό,τι τους σερβίρεται. Οι δημοσκοπήσεις δεν μπορεί να είναι στοιχείο επιλογής ψήφου.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΟ Μ. Παπανικολάου νέος πρόεδρος στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Επόμενο άρθροΟ Στρ. Σιμόπουλος στη βράβευση του Θεαγενείου
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.