Γράφει ο Τάσος Μπανιώρας.
Εσύ έβαλες τη Γαλλική σημαία στο προφίλ σου στο Facebook; Γιατί δεν έβαλες της Συρίας, της Κένυας, των Κούρδων των των των…;
Γιατί ο καθένας κάνει ότι αισθάνεται και εκδηλώνεται όπως επιθυμεί. Τόσο απλό. Εσείς που καταφέρατε να ξεκινήσετε διαδικτυακό πόλεμο για τις σημαίες βάλατε ποτέ στο προφίλ σας τη σημαία της Παλαιστίνης, της Ουκρανίας ή της Νότιας Οσετίας μήπως;
Πολύ απλά το χτύπημα στο Παρίσι ήταν τυφλό. Μπορεί να πήγες στο θέατρο, στο γήπεδο, σε μία μπυραρία ή σε ένα εστιατόριο και να γυρίσεις σε φέρετρο. Γιατί; Γιατί έτσι θέλησαν κάποιοι. Γιατί το ISIS επιτέθηκε στο Δυτικό τρόπο ζωής. Γιατί θέλουν να μας φοβίσουν, και το κατάφεραν ας μη γελιόμαστε.

Η σημαία μπήκε γιατί στη Γαλλία κάποιοι έχουν φίλους και συγγενείς ενώ στην Κένυα καλώς ή κακώς όχι. Γιατί μετά το Παρίσι μπορεί να είναι η Αθήνα.
Έχει η Δύση ευθύνες για την Μέση Ανατολή ή και για την Αραβική Άνοιξη; Ναι, πολλές. Προσπαθεί μάλιστα να τις ρυθμίσει προσπαθώντας τόσον καιρό να αποφύγει μοιραίες στρατηγικές κινήσεις όπως η διαχείριση του Ιράκ. Όσοι λοιπόν θέλετε να δικαιολογήσετε ή να συμψηφίσετε την τρομοκρατία και το αίμα ανθρώπων (αθώων) καλύτερα να πείτε ανοιχτά τη γνώμη σας. Αν δε σας πείραξε η αδιάκριτη επίθεση στο κέντρο της Ευρώπης για τον οποιονδήποτε λόγο πείτε το. Μην προσπαθείτε όμως να μας επιβάλλετε τις απόψεις σας μέσω κάποιου δήθεν ανθρωπισμού.
Τι κάνεις το ISIS εν έτη 2015; Σκοτώνει, αποκεφαλίζει, βιάζει. Αδιακρίτως. Γυναίκες, παιδιά, στρατιώτες. Ξεπλένει και εκατομμύρια δολαρίων καθημερινά από το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Θέλει να ζήσεις κι εσύ έτσι. Να σου επιβάλλει φερετζέ και λιθοβολισμό αν ένας τρελός σε βιάσει. Εμείς όμως λέμε ότι και για αυτό φταίει η Δύση. Δυστυχώς έχουμε πόλεμο τον οποίο δεν προκάλεσε η Δύση παρά τα όποια λάθη της.
Άβυσσος η ψυχή του νεοέλληνα κριτή των πάντων μέσω κοινωνικής δικτύωσης.
ΥΓ: Όσον αφορά την προσοχή του κόσμου. Αν ψάξεις στα Google News για την επίθεση του ISIS στη Βηρυτό θα βρεις περισσότερες από 1,286 σελίδες. Πολλές εκ των οποίων πριν από την επίθεση στο Παρίσι. Η διαφορά ευαισθητοποίησης της πλειοψηφίας του ελληνικού κοινού είναι πως το Παρίσι είναι πιο κοντά σε εμάς όσον αφορά τον τρόπο ζωής και πιθανούς μελλοντικούς κινδύνους. Αυτό δε σημαίνει πως η ανθρώπινη ζωή έχει διαφορά φυσικά.
[…] ο Τάσος Μπανιώρας / thinkfree MSc. Πληροφορική και Εκπαίδευση […]