Οι δύο θεματικές της 9ης ΔΕΒΘ

0
201

Γράφει η Άλεξ Πολιτάκη / [email protected]

Αποτελούν ίσως τις πιο ενδιαφέρουσες θεματικές της φετινής 9ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης «Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης 1912 – 2012» και Η Κρίση σε όλα τα επίπεδα, αποδεικνύοντας ότι μία Έκθεση Βιβλίου μπορεί να τοποθετείται και στην επικαιρότητα, να αφουγκράζεται και να παίρνει θέση σε αυτό που συμβαίνει ή απασχολεί τώρα την κοινωνία.

Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης

– Μεγάλα γεγονότα στον καθρέφτη του Τύπου
Έκθεση με υλικό από το αρχείο της ΕΣΗΕΜ-Θ. Οργάνωση: Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ.

– ΕΝΘΥΜΙΟΝ – Από τη ζωή της Εβραϊκής Κοινότητας Θεσσαλονίκης 1897 – 1917.
Εικονογραφημένες καρτ-ποστάλ μεταξύ 1897 – 1917. Εκδόσεις Καπόν.

Έκθεση τεκμηρίων από τους Βαλκανικούς Πολέμους.
Αφίσες εποχής, ημερολόγια, σπάνιο υλικό, συμπληρωματικό οπτικοακουστικό υλικό με αφήγηση. Οργάνωση: Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη.

Έκθεση Βιβλίου.
300 βιβλία με κεντρικό θέμα τη Θεσσαλονίκη σε όλες τις εκφάνσεις της. Στην Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη με τη συνεργασία του Δ. Θεσσαλονίκης.

Και φυσικά παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, διαλέξεις, συζητήσεις, προβολές σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης.

Η Κρίση

Έξι ενδιαφέρουσες συζητήσεις με θέμα την Κρίση στην οικονομική και κοινωνική ζωή, στις πολιτικές εξελίξεις και τον αντίκτυπό της. Έλληνες και ξένοι καθηγητές πανεπιστημίων, δημοσιογράφοι, οικονομολογοι συνομιλούν, αναλύουν και συζητούν με το κοινό της Έκθεσης για αυτό το φλέγον θέμα. Πέμπτη 24/05 περ. 15 και Σάββατο 26/05 περ. 13 & 15.

Προηγούμενο άρθρο6o Διεθνές Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΝίκος Κοτζιάς: «Το ΠΑΣΟΚ είναι σάπιο και καταρρέει»
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.