ΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

0
997

SKINOTHETES

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συνάντησε σήμερα για άλλη μια φορά κινηματογραφιστές  όλων των γενεών και ειδικοτήτων και αναζήτησαν λύση για το σημαντικό θέμα της επαναφοράς του ειδικού φόρου επί των κινηματογραφικών εισιτηρίων για την παραγωγή ελληνικών ταινιών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «Είναι τιμή της Προεδρίας που είστε εδώ. Αυτή η συνάντηση είναι συνέχεια της προηγούμενης. Χάρηκα που είδα το ψήφισμα των Ευρωπαίων Δημιουργών και αισθάνομαι και εγώ μαζί σας την αγωνία του να υπάρξει κινηματογράφος στην χώρα, που είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια του Πολιτισμού μας».

Οι προσωπικότητες και οι φορείς εξέφρασαν τις απόψεις τους για το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Κινηματογράφος και με πρωτοστατούντα τον Νίκο Κούνδουρο που στο όνομα όλου του Ελληνικού Κινηματογράφου, ανέφερε: «…Εμείς κρατάμε την Ελλάδα, εμείς κάνουμε Πολιτισμό, μας ανήκει η στήριξή σας σαν Πολιτεία. Αυτή η χώρα έχει πολιτισμό που είναι παρόν. Στην Αμφίπολη ανακαλύπτεται ένα πόδι, ένα χέρι και γίνεται παγκόσμιο γεγονός. Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, είστε εδώ, το νιώθουμε ότι είστε μαζί μας. Ζητάμε αυτό που μας ανήκει»

Δόθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συγκεκριμένα στοιχεία για το τι ισχύει στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες σήμερα, όπως Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία κ.α..

Αναφέρθηκαν επίσης, πάγια αιτήματα της Ελληνικής Κινηματογραφίας όπως: μείωση του ΦΠΑ στην κινηματογραφική αίθουσα, απόδοση του 1,5% από τα τηλεοπτικά κανάλια, στήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, θέματα κινηματογραφικής παιδείας κ.α..

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αφού άκουσε με πολύ ενδιαφέρον τους παρευρισκόμενους, τόνισε ότι: «Η διεκδίκησή σας είναι κορυφαίο κομμάτι του Εθνικού Πολιτισμού και θα στηρίξω στην κατεύθυνση να υπάρχει Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και μια ισχυρή Ελληνική Κινηματογραφία για όλους, με βάσει την κοινή συνισταμένη των νομοθεσιών των Ευρωπαϊκών χωρών».

 

Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι , Νίκος Κούνδουρος, Κώστας Φέρρης, Λάκης Παπαστάθης, Γιάννης Σμαραγδής, Ρήγας Αξελός, Βασίλης Βαφέας, Κώστας Βρεττάκος, Μανούσος Μανουσάκης, Περικλής Χούρσογλου, Χρήστος Δήμας, Ανδρέας Σινάνος, Δήμητρα Ματσούκα, Τώνης Λυκουρέσης Σταμάτης Τσαρουχάς, Νίκος Σέκερης, Γρηγόρης Αθανασίου, Κατερίνα Μαρινάκη, Κατερίνα Τζόβα, Αντώνης Μποσκοΐτης, Ντίνος Παναγόκος, εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Κώστας Λιβιεράτος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Αντώνης Παπαδόπουλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας Σταύρος Ιωάννου, ο Αντιπρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος Νίκος Καβουκίδης και η Γραμματέας της Ταινιοθήκης Μαρία Κομνηνού, Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος, Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου Τηλεόρασης Γιάννης Σιοροβίγκας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Δημιουργών Θεατρικών και Οπτικοακουστικών Έργων «ΑΘΗΝΑ» Γιώργος Μυλωνάς, ο Γεν. Γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Νίκος Χατζόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος Οδυσσέας Παυλόπουλος.

Προηγούμενο άρθρο«ΝΑ ΤΡΩΩ ΤΑ ΨΥΑΣ Σ’!» (*)
Επόμενο άρθροΔ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: «ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ»
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.