Οι μύθοι και οι λύσεις για το ελληνικό πρόβλημα

0
567

Περίληψη:  Η ελληνική κρίση υποφέρει από συγκεκριμένες αντιλήψεις που κυριάρχησαν στην διαμόρφωση της πολιτικής, τόσο εγχωρίως όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι αντιλήψεις αυτές και οι αποφάσεις στις οποίες οδήγησαν έφεραν την χώρα σε βαθιά ύφεση, από την οποία πολύς κόπος πρέπει να γίνει για να ανατραπεί. Ωστόσο, οι ευκαιρίες δεν λείπουν. Αρκεί να υπάρξει η πολιτική βούληση.

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΚΛΙΑΣ είναι καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

μέσω Foreign Affairs – Hellenic Edition

Προηγούμενο άρθροΗ Ελλάδα έχει πλούτο και αυτός πρέπει άμεσα να αναδιανεμηθεί
Επόμενο άρθροIt’s the choices that make us who we are…
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.