«Οι Πεζόδρομοι μας Ανήκουν» το Σάββατο 4/2

0
538

Θεσσαλονίκη 2012. Η απελευθέρωση του δημόσιου χώρου είναι ακόμη ζητούμενο. Οι πολίτες δεν περπατούν ελεύθερα ΠΟΥΘΕΝΑ. Σε δρόμους, διαβάσεις, πεζοδρόμια και πλατείες, αυτοκίνητα και δίκυκλα εφορμούν και ο πεζός-ραγιάς σκύβει το κεφάλι και παραμερίζει. Σε κάθε σημείο του ανυπεράσπιστου δημόσιου χώρου, ανέμελοι καταπατητές απλώνουν την πραμάτεια τους και επεκτείνουν τα μαγαζάκια τους.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012. Η ένωση για τα δικαιώματα των πεζών ενώνει τη φωνή της με αντίστοιχες οργανώσεις στην Αθήνα και καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση διαμαρτυρίας «Οι Πεζόδρομοι μας Ανήκουν». Στη συμβολή της οδού Μελενίκου με την πλατεία Ροτόντας, στις 12 το μεσημέρι.

«Ο πεζός έχει δικαίωμα να ζει σε αστικά κέντρα και χωριά οργανωμένα για την εξυπηρέτηση του ανθρώπου και όχι του αυτοκινήτου». Άρθρο 1 του Ευρωπαϊκού Χάρτη δικαιωμάτων του πεζού.

Όχι στην κατάληψη των πεζοδρόμων από αυτοκίνητα και εμπορεύματα.
Όχι στην μετατροπή πεζοδρομίων σε πλατείες τραπεζοκαθισμάτων.
Όχι στην κίνηση αυτοκινήτων και μηχανών σε πεζοδρόμους.

Η εκδήλωση στο Facebook
http://www.facebook.com/events/348718821819280/

Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών
www.enosipezon.gr

Προηγούμενο άρθροBookcrossing στο καφέ bazaar
Επόμενο άρθροΕκθέσεις και προσφορές από το ΜΙΕΤ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.