Οι 15 συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει ο Σαμαράς

0
357

Ο κ. Σαμαράς πρότεινε πάνω από όλα 15 Συνταγματικές μεταρρυθμίσεις μιλώντας για την ανάγκη:1. ασυμβιβάστου του αξιώματος υπουργού και βουλευτή2. ενίσχυσης του ρόλου του βουλευτή τόσο σε νομοθετικό όσο και σε ελεγκτικό επίπεδο3. ενίσχυσης του ελεγκτικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας4. συνταγματικού ελέγχου του «πόθεν έσχες» υπουργών και βουλευτών απόειδικό σώμα, από κορυφαίους δικαστικούς και από τα τρία Ανώτατα Δικαστήρια5. καθιέρωσης σταθερού εκλογικού συστήματος με την πρόβλεψη ότι η αλλαγή του απαιτεί τα τρία πέμπτα της Βουλής.

μέσω TaXalia Macedonia

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα η Αθήνα έπεφτε στους Γερμανούς. Θα την αφήσουμε να ξαναπέσει;
Επόμενο άρθροΝέα διοίκηση στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.