Οι Groundation Live στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου!

0
906

Groundationpic1

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 Σεπτεμβρίου – Στρατόπεδο ΚΟΔΡΑ Openairstage

‘Building An Ark’ World Tour 2013

 

Η πιο σημαντική reggae μπάντα του πλανήτη αυτή τη στιγμή και μία από τις πιο αγαπημένες του ελληνικού κοινού έρχεται στην Ελλάδα για δύο μοναδικά live, το Σάββατο 31 Αυγούστου στην Αθήνα και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Στρατόπεδο Κόδρα.

Ο μουσικός οδοστρωτήρας από την Καλιφόρνια, όπως τους έχουν πετυχημένα χαρακτηρίσει, επιστρέφει μετά από απουσία τριών χρόνων στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας τους με αφορμή τον τελευταίο τους δίσκο BuildingAnArk. Οι Groundationδημιουργήθηκαν το 1998 στην Καλιφόρνια και έχουν ήδη κυκλοφορήσει επτά πολύ πετυχημένους δίσκους σε αυτά τα 15 χρόνια ύπαρξης. Η ιδιαιτερότητα της μουσικής τους είναι ο λόγος που τους έχουν χαρακτηρίσει ως ένα από τα μουσικά φαινόμενα των τελευταίων δεκαετιών μιας και ενώ πατάνε στην αυθεντική rootsreggae παράδοση πολύ συχνά μπλέκουν στον ήχο τους στοιχεία jazz, funkαλλά και dub. Τα liveτους είναι μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία και ίσως η κύρια αιτία που είναι τόσο αγαπητοί σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας, όπου έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό που τους ακολουθεί στις συνήθως soldoutεμφανίσεις τους.

 

Ετοιμαστείτε για μια μοναδική συναυλία των θρυλικών Groundationόπου θα μας αποδείξουν για άλλη μια φορά ότι Musicisthemosthigh

 

Openingactοι δικοί μας AnimaNation, μία από τις πιο αγαπημένες μπάντες της πόλης τα τελευταία χρόνια, σε ένα liveμε reggae, funk, afrobeat και dub ρυθμούς.

 

 

GROUNDATIONLive

Building An Ark’ World Tour 2013

+ opening act: Anima Nation

POSTER_pre[2] 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου

Στρατόπεδο ΚόδραOpenairstage, Καλαμαριά

Ώρα έναρξης 21.00

Τηλ. πληροφοριών: 2310510081, 2310365424, 2310441601

 

 

Πληροφορίες για εισιτήρια, σημεία προπώλησης

Online προπώληση εισιτηρίων 12 ευρώ (μέχρι τις 23/8) στο www.viva.gr (τηλ. 13855)  

Etickets από 13 ευρώ στο www.groundation2013.eventbrite.com

 

Προπώληση εισιτηρίων 15 ευρώ στα παρακάτω σημεία:

ΙΑΝΟΣ (Καταστήματα κέντρου Αριστοτέλους 7, Καλαμαριάς και Cosmos)

TicketHouse (Μητροπόλεως 102)

Stereodisc (Αριστοτέλους 4)

Lotus Records Store (Σκρα 7)

RoverBar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα)

Καφέ Ανατολικό (Καλαμαριά)

Neme Studio Tattoo (Βαζέλωνος 25, Καλαμαριά)

 

Στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας 20 ευρώ.

 

 

 

 

 

 

GROUNDATION

Η φράση ‘Αν δεν ξέρεις το παρελθόν σου, δεν ξέρεις το μέλλον σου’ είναι αυτή που χαρακτηρίζει πλήρως τη μουσική φιλοσοφία των Groundation. Την ίδια στιγμή όμως που έχουν αφοσιωθεί στην ουσία της αληθινής rootsreggae, οι διεθνώς αναγνωρισμένοι Groundationστοχεύουν στο να πάνε τον ήχο τους ένα βήμα μπροστά κάθε φορά μπλέκοντας στοιχεία jazz, funkαλλά και dub, δημιουργώντας ένα πραγματικά μοναδικό ήχο, που κάποιοι χαρακτηρίζουν progressivereggae. 

 

Το όνομα της μπάντας προέρχεται από της λέξη ‘grounation’ που είναι το όνομα της Rastafarianτελετής στην οποία οι άνθρωποι μαζεύονται και συντονίζονται σε ένα κοινό vibeμέσω της θετικής δύναμης της προσευχής και της μουσικής. Αυτό δηλαδή ακριβώς που κάνει η μπάντα μαζί με το κοινό της σε κάθε συναυλία της. Οι Groundationμπορεί να βασίζονται σε μια αρχαία παράδοση, αλλά είναι σίγουρα μια ιδέα σύγχρονη.

Δημιουργήθηκαν το 1998 όταν τρεις έμπειροι μουσικοί, ο MarcusUrani (organ, keyboards, piano), oRyanNewman (bass) και ο χαρισματικός HarrisonStafford(guitar, leadvocals), συναντήθηκαν στο πρόγραμμα jazzσπουδών του CaliforniaSonomaStateUniversityκαι αποτέλεσαν τον πυρήνα των Groundation. Με την πάροδο των χρόνων η μπάντα μεγάλωσε και έφτασε τα εννέα μέλη αφού προστέθηκαν jazz πνευστά, αρκετοί μουσικοί που παίζουν κρουστά και backgroundφωνητικά από τις εκπληκτικές Τζαμαϊκανές τραγουδίστριες του γκρουπ.

 

Οι Groundation κυκλοφόρησαν μόνοι τους το πρώτο τους albumYoungTree στο δικό τους ομώνυμο label το 1999. Ακολούθησε τα EachOneTeachOne (2001) με guestsτους RasMichaelκαι MarciaHiggs, και το 2003 το καταπληκτικό HebronGates με τους θρύλους της reggaeDonCarlosκαι TheCongos. ODonCarlosσυμμετείχε και στο επόμενο albumWeFreeAgain (2004) ενώ το 2005 η μπάντα κυκλοφόρησε το dubalbumDubWars και το 2006 το UponTheBridge. Από το 2006 μέχρι το 2009 οι Groundation πραγματοποίησαν το πιο φιλόδοξο tourτους ως εκείνη τη στιγμή, παίζοντας σε όλα τα μεγάλα reggaeφεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε πάνω από 30 χώρες σε 4 ηπείρους. Οι Groundationπια δεν ήταν απλά η πιο σημαντική μπάντα της σύγχρονης reggaeσκηνής αλλά ένα αληθινό κίνημα. Η φήμη τους επιβεβαιώθηκε με το albumHereIAm (2009) αλλά και με τη συλλογή με τις καλύτερες συνεργασίες τους GatheringOfTheElders (2011).

 

Είτε ακούσεις κάποιο από τα παραπάνω albumαριστουργήματα που έχουν ηχογραφήσει οι ίδιοι είτε βρεθείς σε μία από τις θρυλικές συναυλίες τους, ο ήχος των Groundationδεν μπορεί να μπει κάτω από κανένα γνωστό είδος μουσικής αλλά την ίδια στιγμή ακούγεται και οικείος. Είτε είναι κάποιος φαν των jazz αυτοσχεδιασμών, της funk και της dubή της πραγματικής rootsreggae, ο ήχος των Groundationπεριέχει στοιχεία που θα τον κάνουν να συνδεθεί με τη μουσική τους.

 

Το τελευταίο albumBuildingAnArk κυκλοφόρησε το 2012 και είναι ακόμα ένα δείγμα της μουσικής δυναμικής των Groundationκαι της συνεχούς διάθεσής τους για πειραματισμούς. Αυτή τη φορά το συγκρότημα επικεντρώνεται στο να δοκιμάσει τα όρια της εκπληκτικής δεξιοτεχνίας των μουσικών του μέσα στα 10 κομμάτια του δίσκου παιγμένα στο ύφος της χαρακτηριστικής ‘progressivereggae’ μπλέκοντας δυνατά jazzyreggaevibes, υπνωτικούς funk ρυθμούς μέχρι και πολύπλοκες dubσυνθέσεις. Ένα πραγματικά ιδανικό μουσικό χαλί που γίνεται η βάση για μερικούς από τους πιο αιχμηρούς στίχους που έχει γράψει ποτέ ο HarissonStafford. Αυτός ο δίσκος είναι και η αφορμή για την μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία των Groundationφέτος το 2013, μέρος της οποίας θα είναι και οι δύο σταθμοί στην Ελλάδα στα τέλη του καλοκαιριού. Το ελληνικό κοινό θα έχει την τύχη να συμμετέχει σε μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία και να παρακολουθήσει μία από τις καλύτερες liveμπάντες στον κόσμο στην καλύτερη στιγμή της καριέρας τους.

 

Μηντουςχάσετε!

 

 

 

Groundation Links & Videos

groundation.com

facebook.com/groundationmusic

youtube.com/watch?v=kM7FNVuxdNw

youtube.com/watch?v=Dns0V7ji5Fw

youtube.com/watch?v=EmgFjFRdvnk

youtube.com/watch?v=U7jm84abISA

 

 

Προηγούμενο άρθροΜε λύσσα ανώφελη για μια ζωή ανόητη
Επόμενο άρθροΛέσβος: Η βασίλισσα του Βορείου Αιγαίου
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.