Ο Απόηχος της 78ης ΔΕΘ για τους Γιατρούς του Κόσμου

0
477

Με εξαιρετική επιτυχία και διπλάσια, σε σχέση με τον περσινή χρονιά, επισκεψιμότητα πολιτών ολοκληρώθηκε η φετινή μας συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της ΔΕΗ. Ο χώρος που διατέθηκε από την ΔΕΗ στους Γιατρούς του Κόσμου, φιλοξένησε τέσσερα ιατρεία όπου εθελοντές ιατροί παρείχαν προληπτικό έλεγχο και πρωτοβάθμια κλινική εξέταση σε 1.706 συνανθρώπους μας (702 στο οφθαλμιατρικό ιατρείο, 596 στο γενικό ιατρείο, 293 στο γυναικολογικό και 115 στο παιδιατρικό) ενώ συνολικά το περίπτερο επισκέφτηκαν πάνω από 4.000 πολιτών.

Οι Γιατροί του Κόσμου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά την ΔΕΗ για την υποστήριξη, την HELEXPO, τους κατασκευαστές για την συνεχή συμπαράσταση, όλα τα ΜΜΕ για την προβολή και βέβαια όλους τους εθελοντές, φίλους και χορηγούς που συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτής της δράσης.

Ο χώρος μας και εφέτος ξεχώρισε για την αισθητική και τον σχεδιασμό του, για την άψογη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των επισκεπτών με βάση τον σκοπό που εξυπηρετούσε. Ο Πρόεδρος της HELEXPO κος Τζήκας απένειμε έπαινο διάκρισης για την συμμετοχή, ενώ και ο Υπουργός Υγείας κος Γεωργιάδης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κος Τσίπρας επέλεξαν να επισκεφτούν το περίπτερο κατά την διάρκεια της βόλτας τους στην έκθεση.

Με την υποστήριξη της  ΔΕΗ

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Η.Π.Α., Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 23  χρόνια συνεχούς δράσης το 2013, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Τανζανία, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.

Προηγούμενο άρθροLand Art στο Λιβάδι
Επόμενο άρθροΤουρνουά τένις 5 αστέρων!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.