Ο Βενιζέλος δεν λέει την αλήθεια για το αγγλικό δίκαιο

0
456

Του Πέτρου Χασάπη / hassapis-peter.blogspot.com

Χθες το βράδυ στο blog enikos, το οποίο είχε σε ζωντανή on line συνέντευξη τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο, έγινε ερώτηση στον τελευταίο από πολίτη για το θέμα του αγγλικού δικαίου. Προφανώς όμως ο συγκεκριμένος πολίτης δεν ήταν νομικός και έτσι δεν μπόρεσε να αντικρούσει τον κ. Βενιζέλο όταν ο αυτός απάντησε πως η ελληνική περιουσία είναι απόλυτα προστατευμένη, αφού το εφαρμοστέο δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης είναι το ελληνικό.

Αυτή την προπαγανδιστική καραμέλα την αναμασά συνεχώς το ΠΑΣΟΚ, προεξάρχοντος του κ. Βενιζέλου και απευθύνεται με στόμφο σε μη νομικούς πολίτες που πρέπει να «τσιμπήσουν» προεκλογικά.

Για να το ξεκαθαρίζουμε μια για πάντα. Το δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης αρχίζει να εφαρμόζεται από τη στιγμή που ο δανειστής έχει στα χέρια του εκτελεστό τίτλο. Δηλαδή δικαστική απόφαση που τελεσίδικα επιτάσσει την καταβολή ορισμένου ποσού. Αυτή λοιπόν η δικαστική απόφαση θα εκδοθεί με βάσει το αγγλικό δίκαιο και αρμόδια για την έκδοση αυτής της απόφασης είναι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Αυτό υπέγραψαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και αυτό δεν μας το λέει ο κ. Βενιζέλος. Δηλαδή υπέγραψαν πλήρη εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, τόσο σε ότι αφορά το ουσιαστικό δίκαιο που διέπει τα ομόλογα, όσο και σε ότι αφορά τα αρμόδια δικαστήρια που θα εκδώσουν τις καταδικαστικές αποφάσεις.

Το δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης τώρα, το οποίο εμπλέκεται μετά την έκδοση από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, της καταστροφικής για την Ελλάδα καταδικαστικής απόφασης, δεν είναι ουσιαστικό δίκαιο, όπως το πρώτο, αλλά δικονομικό δίκαιο και αφορά μόνο τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης. Τα μόνα όπλα που παρέχει αυτό το δικονομικό δίκαιο στον οφειλέτη και το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες που έχουν εμπλακεί σε κάποιο πλειστηριασμό, είτε ως δανειστές είτε ως οφειλέτες, είναι αφενός η αίτηση για διόρθωση του προγράμματος του πλειστηριασμού (δηλαδή μια μικρή βελτίωση της αξίας του πλειστηριαζόμενου περιουσιακού στοιχείου), αφετέρου η αίτηση για αναστολή εκτέλεσης για λίγους μήνες, εφόσον υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος.

Που λοιπόν βλέπει ο κ. Βενιζέλος την προστασία της ελληνικής δημόσιας, αλλά και ιδιωτικής θα λέγαμε εμείς, περιουσίας;;
Πουθενά είναι η αλήθεια, αλλά οι αφελείς και άσχετοι με αυτά ψηφοφόροι, πρέπει να ακούσουν την βαρύγδουπή προπαγάνδα, να τσιμπήσουν και να πάνε πίσω στο μαντρί για σφαγή.

Προηγούμενο άρθροΟ καθηγητής Οικονομικών Κ. Λαπαβίτσας το Μεγάλο Σάββατο στο thinkfree.gr
Επόμενο άρθροΤα αποτελέσματα της μνημονιακής εμμονής: στο 21,8% η ανεργία!!!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.