Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ Μακεδονίας ενισχύει το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσ/νίκης

0
540
Λεζάντα: Photo1 - Ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος με τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης του Ε.Ο. ΞΥΝΗ κ. Άκη Βαλογιάννη κατά την επισύναψη της συνεργασίας.
Λεζάντα: Photo1 - Ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος με τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης του Ε.Ο. ΞΥΝΗ κ. Άκη Βαλογιάννη κατά την επισύναψη της συνεργασίας.
Λεζάντα: Photo1 – Ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος με τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης του Ε.Ο. ΞΥΝΗ κ. Άκη Βαλογιάννη κατά την επισύναψη της συνεργασίας.

Χιλιάδες συνάνθρωποι μας, θύματα της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης που διανύει η Ελλάδα, έχουν βρεθεί σε εξαιρετικά δυσμενής συνθήκες διαβίωσης, σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες τους.

Ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, μέσω μιας σειράς δράσεων, στηρίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, παρέχοντας θεάρεστο φιλανθρωπικό έργο.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, με σαφή προσανατολισμό στη διασύνδεση της εκπαίδευσης και του εθελοντισμού, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με οδηγό τη φράση: 

«Βοηθάμε ανθρώπους…Αλλάζουμε ζωές!» 

ανακοινώνει την έμπρακτη υποστήριξη του, στο  φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Η εθελοντική συμμετοχή του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, στις κοινωνικές δράσεις της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, συμφωνήθηκε την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014, στη συνάντηση του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου και του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ κ. Άκη Βαλογιάννη, στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ Μακεδονίας, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο του 2014, μέσω του Τομέα Επισιτισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, θα παράσχει καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 50 μερίδες φαγητού, για τα συσσίτια που πραγματοποιεί η Ιερά Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, ενώ οι σπουδαστές και οι καθηγητές του Τομέα Διαιτολογίας, θα παρέχουν δωρεάν προγράμματα διατροφής, σε ανθρώπους με ειδικές παθήσεις.

Ο Τομέας Πληροφορικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Μακεδονίας, θα αναλάβει την τεχνική υποστήριξη των τεχνολογικών αναγκών της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, με την παροχή ειδικών προγραμμάτων ελέγχου και μηχανογράφησης.

Επιπροσθέτως, η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, έχοντας στη διάθεση του μια εμπειρότατη ομάδα καθηγητών, θα προσφέρει ειδική ψυχολογική υποστήριξη στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και ο Τομέας Παιδαγωγικών θα αναλάβει την πραγματοποίηση δημιουργικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά των οικογενειών, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Τέλος, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, θέλοντας να στηρίξει τους νέους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στην εκκλησία και λόγω της οικονομικής συγκυρίας, δεν έχουν την δυνατότητα να σπουδάσουν στο αντικείμενο της επιλογής τους, ανακοινώνει την παροχή υποτροφιών και ειδικών διδάκτρων, για τα παιδιά των ενοριών της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες: ΙΕΚ ΞΥΝΗ, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310552406, [email protected], http://www.xinis.edu.gr

 

Προηγούμενο άρθρο«Να σε χαζεύω…»
Επόμενο άρθρο«Εγώ, ο Γαλέριος»: δύο νέες περιπατητικές ξεναγήσεις στα Ελληνικά και Αγγλικά
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.