Ο εξευτελισμός της Κυπριακής Δημοκρατίας γίνεται τέλειος…

0
301

Του Σάββα Ιακωβίδη

Οι ηγέτες μας δεν μαθαίνουν. Δεν αντιλαμβάνονται την τεράστια σημασία της σημειολογίας στην πολιτική στοχοθεσία. Δεν κατανοούν ότι η πολιτική είναι και εντυπώσεις και εικόνες, που εκπέμπονται προς τρίτους για το τι είμαστε, ποιοι είμαστε και τι επιδιώκουμε. Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι, που μελετούν και αξιοποιούν ό,τι αποκαλείται «μαλακή δύναμη» (soft power), μετέρχονται αυτήν τη δύναμη για να προβάλουν προς τα έξω μιαν ελκυστική, σοβαρή, υπεύθυνη, σύγχρονη και πειστικά εντυπωσιακή εικόνα της χώρας τους.

Πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή που οι ΗΠΑ επέβαλλαν, διά πραξικοπημάτων, τη θέλησή τους σε άλλους λαούς ή κυβερνήσεις, που δεν χώνευαν. Ή νόμιζαν ότι αντιστρατεύονταν τα συμφέροντά τους. Σήμερα, έχουν ένα υπερόπλο, πολύ πιο αποτελεσματικό από την ισχύ των αεροπλάνων και των αρμάτων. Είναι ακριβώς αυτή η «μαλακή δύναμη», δηλ. η ωραία και αξιόπιστη εικόνα τους προς τους τρίτους.

μέσω Sigma Live 

Προηγούμενο άρθροΠΑΡΑΛΟΞΑ / Ο φαρμακοποιός…
Επόμενο άρθροΤαξίδι από τo θίασο iLCiRCo στο Μέγαρο Μουσικής
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.