Ο εφιάλτης της ανεργίας

0
302

Του Γιάννη Μαρίνου

Αλήθεια, σκεφθήκαμε καθόλου πώς πέρασαν το Πάσχα οι άνεργοι; Μολονότι η συγγενική και η φιλική αλληλεγγύη και μαζί η συμπαράσταση της Εκκλησίας και κάποιων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων μπορεί να απάλυναν τη μοναξιά και την απόγνωση των ασυγκράτητα πυκνούμενων τάξεων των μη εχόντων αμειβόμενη απασχόληση αυτές τις άγιες μέρες. Αλλά αυτές πέρασαν. Και το αύριο των ήδη εκτός εργασίας συνανθρώπων μας γίνεται ολοένα σκοτεινότερο, αφού νέες στρατιές προστίθενται στους καταλόγους του ΟΑΕΔ (κάπου 300.000 επιπλέον μέσα σε έναν χρόνο). Ηδη τον Δεκέμβριο του 2011 είχαν φθάσει τους 1.033.507 και κάθε μέρα προστίθενται και νέοι.

μέσω ΤΟ ΒΗΜΑ

Προηγούμενο άρθροΠέφτει η Δεξιά και στην Τσεχία
Επόμενο άρθροΣκληρή επίθεση Παπανδρέου στον Καμμένο…
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.