Ο Θεσσαλονικιός Γ. Σεϊτανίδης α’ βραβείο δημοσιογραφίας στην Κύπρο!

0
1385

seitanidis

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Σεϊτανίδης είναι ο νικητής του πρώτου Παγκύπριου Διαγωνισμού για το καλύτερο δημοσιογραφικό κείμενο που είχε προκηρύξει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων με χορηγό την ALPHA BANK.

Ο Γιάννης Σεϊτανίδης έχει αρχίσει τη δημοσιογραφική του πορεία από τη Θεσσαλονίκη και τον Ελληνικό Βορρά. Εργάστηκε, ακόμη, στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Αγγελιοφόρο. Εδώ και χρόνια ζει και εργάζεται στην Κύπρο.

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αβραάμ και το τρίτο βραβείο ο δημοσιογράφος Φάνης Μακρίδης.

Τα βραβεία συνοδεύονται από τα ακόλουθα χρηματικά ποσά: Α’ Βραβείο – 2.000 ευρώ, Β’ Βραβείο – 1.000 ευρώ, Γ’ Βραβείο – 500 ευρώ.

Στους νικητές θα απονεμηθούν, επίσης, ειδικές πλακέτες και πιστοποιητικά.

Τους νικητές επέλεξε Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους Καθηγητές Πανεπιστημιακών Σχολών Δημοσιογραφίας / Επικοινωνίας, ήτοι: Κωστάκης Κωνσταντίνου, Αν. Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Frederick, Σοφία Ιορδανίδου, Αν. Καθηγήτρια Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Επικοινωνίας και Νέας Δημοσιογραφίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Γιώργος Παυλίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Τα μέλη της Επιτροπής προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Η απόφαση της Ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής επικυρώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΥΠΕ στις 7 Ιουλίου 2015.

Η Τελετή Βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015, στις 11 π.μ., στη Δημοσιογραφική Εστία, υπό την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, ο οποίος θα παραστεί και θα προσφωνήσει την εκδήλωση.

Στον Α΄ Παγκύπριο Διαγωνισμό για το Καλύτερο Δημοσιογραφικό Κείμενο που προκήρυξε το ΚΥΠΕ στην αρχή του 2015, συμμετείχαν με κείμενά τους συνολικά 16 δημοσιογράφοι.

Η Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή αξιολόγησε και κατέληξε στις ακόλουθες τρεις πρώτες βαθμολογίες:

Α’ Βραβείο: Γιάννης Σεϊτανίδης, για το ρεπορτάζ του με τίτλο: «Η επιστολή Σιαρλή στον Ντράγκι: «Πώς φτάσαμε στη διάσωση των τραπεζών με ίδια μέσα» (Α’ μέρος) και: «Σε κοινή θέα το bail in: η Νομοθεσία για το κούρεμα προαπαιτούμενο του μνημονίου του 2012» (Β’ μέρος). Βαθμολογία: 81,8%.

Β’ Βραβείο: Γιώργος Αβραάμ, για το ρεπορτάζ του με τίτλο: «12 χιλιάδες δολάρια μακριά από τη …γη της Επαγγελίας». Βαθμολογία: 81,6%.

Γ’ Βραβείο: Φάνης Μακρίδης, για το ρεπορτάζ του με τίτλο: «Είχαν πληροφορίες. Έκαναν τίποτα;». Βαθμολογία 80,5%.

Η Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή έκρινε ότι τα πιο πάνω κείμενα παρουσιάζουν ιδιαίτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και πληρούν ικανοποιητικά τα περισσότερα κριτήρια του διαγωνισμού.

Στόχος του Παγκύπριο Διαγωνισμού για το καλύτερο δημοσιογραφικό κείμενο, όπως το έθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΥΠΕ, είναι η ενθάρρυνση των δημοσιογράφων για βελτίωση της ποιότητας της εργασίας τους, η επιβράβευση εκείνων των κειμένων που διακρίνονται για τη συμβολή τους στην ανάδειξη ζητημάτων που χαρακτηρίζουν της κυπριακή κοινωνία και συμβάλλουν στη βελτίωση των όρων εξέλιξής της.

Για την τελική επιλογή η Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πολύ καλή χρήση της δημοσιογραφικής γλώσσας και ιδιαίτερα της διερευνητικής δημοσιογραφίας, στην πρωτοτυπία των θεμάτων και στη σφαιρικότητα της ανάπτυξης σε έναν αλληλοεξαρτώμενο κόσμο.

Περισσότερα στην πηγή: www.salonicanews.com

Προηγούμενο άρθρο«Ήθελα»: το έργο που ο Τσέχωφ δεν έγραψε ποτέ…
Επόμενο άρθροΤο «Μουσικό Πλήρωμα» στο Φεστιβάλ στης Μονής Λαζαριστών
Σπούδασα νομικά στο ΑΠΘ, θέλοντας να γίνω δημοσιογράφος. Παράλληλα, φωτογραφία από μεράκι. Κλικ με ριπές. Γιατί η ματιά έχει μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε μηχάνημα. Πρώτη στάση 1996, στα Σπορ του Βορρά του Μπούζα και στον Ελληνικό Βορρά του Μέρτζου. Δεύτερη στάση στον free press «εξώστη» του αξέχαστου Τάσου Μιχαηλίδη. Τρίτη στάση, Μάρτιο 1998, στην ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία» και στα πολιτιστικά με αρχισυντάκτη τον άλλον αξέχαστο Χρήστο Αρνομάλλη (πολιτιστικός ρεπόρτερ, προϊστάμενος πολιτιστικού, συντάκτης ύλης πολιτικού, αρθρογράφος). Και διευθυντή τον αείμνηστο Λάζαρο Χατζηνάκο. Τέλειωσα με τη «Μακεδονία» το 2006 ως διευθυντής σύνταξης της κυριακάτικης έκδοσης, όταν ακόμη η εφημερίδα πουλούσε 17.000 φύλλα. Μετά ήρθε το «Κεντρί» όπου συνεργάστηκα ως σύμβουλος έκδοσης κι έπειτα η free press «Karfitsa» στην οποία εργάστηκα ως διευθυντής από τον Φεβρουάριο του 2010 ως τον Μάιο του 2011. Από το Μάιο 2016 ως τον Μάρτιο 2018 αρθρογράφος στη thessnews. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια, γραφείο Τύπου σε δύσκολες μάχες (Νομαρχία Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), του ΚΘΒΕ, ειδικός σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας του Δημάρχου Δέλτα και λογογράφος λόγων κρίσιμων. Σταθερά, από την πρώτη του μέρα, στο thinkfree.gr, καταφύγιο λέξεων και σκέψεων. Καταφύγιο δημιουργικότητας στην εποχή που ο χώρος των ΜΜΕ έχει διαλυθεί και τα πάντα αμφισβητούνται. Καταφύγιο αξιοπιστίας και αλήθειας στην εποχή των fake news και του κιτρινισμού. https://www.facebook.com/gkessopoulos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.