Ο καλύτερος φίλος

0
1296
Πηγή:www.diaforetiko.gr
Πηγή:www.diaforetiko.gr
Πηγή:www.diaforetiko.gr

ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΡΟΥΜΦ Γράφει ο Βαγγέλης Γεωργάκης / συγγραφέας – λογοτέχνης

Σήμερα το πρωί πριν πάω να ψηφίσω πήγα σε ένα τυροπιτάδικο και πήρα ένα «Λουκάνικο Special”. Κάθισα να φάω και αυτό προσήλκυσε την προσοχή ενός αδέσποτου σκύλου. Ήρθε κοντά μου κουνώντας την ουρά και κάθισε δίπλα μου. Άρχισα να του δίνω λίγα κομμάτια από το γύρω γύρω, αυτό που δεν ήθελα να φάω. Ο σκύλος άρπαζε τα κομμάτια στον αέρα και άρχισε να κουνάει μανιωδώς την ουρά του πέρα δώθε κοιτώντας με με μάτια γεμάτα λατρεία. Συνέχισα να τρώω και σε κάποια στιγμή του πέταξα και λίγο από το εσωτερικό, το λουκάνικο.

Ο σκύλος ενθουσιάστηκε. Σάλια άρχισαν να τρέχουν από το στόμα του, δάκρυα γέμισαν τα μάτια του. Πρέπει να πεινούσε πολύ. Δύσκολες εποχές… Τον είχα κερδίσει με λίγο λουκάνικο και λίγη σφολιάτα, είμασταν φιλαράκια πλέον, με εμπιστευόταν.  Αυτός ο σκύλος θα μπορούσε να κάνει τα πάντα για μένα, αυτός ο σκύλος θα μπορούσε ακόμη και να με… ψηφίσει.

Τελείωσα το «Λουκάνικο Special», αποχαιρέτησα τον νέο φίλο μου με ένα χάδι και κατευθύνθηκα προς το εκλογικό κέντρο.

Οδηγούσα και κοιτούσα τα πλακάτ των υποψηφίων δεξιά και αριστερά. Τόσα συνθήματα, τόση σιγουριά.

Οδηγούσα και σκεφτόμουν το σκύλο. Εκείνα τα μάτια και εκείνη η ουρά. Του είχα δώσει τόσα λίγα’ και μου έδινε τόσα πολλά.

Έφτασα έξω από το εκλογικό κέντρο. Τα συνθήματα και τα πρόσωπα των υποψηφίων τώρα με είχαν περικυκλώσει σαν αλιγάτορες. Χαμόγελα, χαμόγελα, συνθήματα: ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ, ΜΠΡΟΣΤΑ, ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΜΑΖΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ήταν το τελευταίο που είδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.