Ο πληθωρισμός καλείται να σώσει την οικονομία της ευρωζώνης

0
458

Η μελέτη των οικονομικών στοιχείων συχνά αποκαλύπτει ότι οι ευρέως διαδεδομένες πεποιθήσεις δεν στηρίζονται πάντα σε γερές βάσεις. Το ίδιο ισχύει σχετικά με τις διαφορές μεταξύ ευρωπαϊκού βορρά και ευρωπαϊκού νότου. Σήμερα, καθώς η κρίση «ωριμάζει» έρχεται η ώρα να χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα στοιχεία ώστε να δοθεί μια καθοριστική θεραπεία στην οικονομία και να επανέλθει η Ευρώπη στην ανάπτυξη.

Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΚΟΓΚΑΣ είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΑΓΓΙΔΗΣ είναι λέκτορας στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Foreign Affairs – Hellenic Edition

Προηγούμενο άρθροΠολιτιστικό ημερολόγιο Απριλίου της περιοδικής έκδοσης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚέΩΝ ΠόΛΙΣ
Επόμενο άρθροΗ Ελεωνόρα Ζουγανέλη στη Μύκονο
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.