Πανευρωπαϊκό σεμινάριο μηχανικής στη Θεσσαλονίκη

0
548

bestΟ φοιτητικός οργανισμός BEST Thessaloniki διοργανώνει το Σεμινάριο Εφαρμοσμένης Μηχανικής με τίτλο Casting Buildings: Energy AUDITionS!

Κάθε χρόνο το BEST Thessaloniki διοργανώνει ένα Πανευρωπαϊκό Σεμινάριο Μηχανικής για φοιτητές από την Ευρώπη, αλλά και το Α.Π.Θ. Φέτος το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 19 Απριλίου 2013 και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις στην πράξη, δουλεύοντας σε ομάδες και με στόχο να λύσουν πραγματικά προβλήματα Μηχανικής με περιορισμένους πόρους και χρόνο.

Το θέμα του Σεμιναρίου είναι η ενεργειακή επιθεώρηση κτιρίων, η διαδικασία της οποίας θα διδαχθεί στα πλαίσια του Σεμιναρίου, από καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής και θα χρησιμοποιηθεί το λογισμικό ενεργειακής επιθεώρησης EPA-NR.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν 21 φοιτητές Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και 10 φοιτητές του Α.Π.Θ. από διαφορετικά τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής. Οι συμμετέχοντες, θα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν και να μοιραστούν τις γνώσεις τους, συμπληρώνοντας την τεχνική τους εκπαίδευση και αναπτύσσοντας τις ικανότητες τους σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία, να εργαστούν σε έναν ιδιαίτερα ανερχόμενο τομέα, με οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, όπως αυτόν της εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό κλάδο.

Τέλος, οι ξένοι φοιτητές, θα έρθουν σε επαφή με την ελληνική κουλτούρα μέσα από ξεναγήσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης και το Α.Π.Θ. και θα μεταφέρουν τις δικές τους συνήθειες, οδηγώντας στην επίτευξη μιας ευρύτερης κατανόησης των Ευρωπαϊκών πολιτισμών.

 

Στοιχεία επικοινωνίας BEST Θεσσαλονίκη:

email: [email protected]

site:www.best.eu.org/thessaloniki

facebook:www.facebook.com/best.thessaloniki

 

Προηγούμενο άρθροΌπλα μαζικής καταστροφής ως μέσο αποτροπής
Επόμενο άρθρο«Hμερολόγια διαδρομών», διαδρομές αυτογνωσίας
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.