«Πανστρατιά για τη διάσωση του ΚΘΒΕ»

0
536

tachiaou vouros«Το ΚΘΒΕ ιδρύθηκε σε πολύ δύσκολη εποχή, το 1961, από ανθρώπους με όραμα και αγάπη για την πόλη τους. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει «ανεβασμένα τα κιοπέγκια» όπως είχε πει κάποτε ο Δημήτρης Μαρωνίτης, για πρώτη φορά και για τόσον καιρό στην ιστορία του» τόνισε η Χριστίνα Ταχιάου αναφερόμενη στα μεγάλα προβλήματα  χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Η βουλευτής του Ποταμιού στην συνάντηση που είχε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννη Βούρο, συζήτησε για το μέλλον του  ΚΘΒΕ, του μεγαλύτερου πυρήνα παραγωγής τέχνης και πολιτισμού στην Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος κινδυνεύει να «κατεβάσει ρολά», αν δεν υπάρξουν άμεσες λύσεις για ν’ αντιμετωπιστεί η υποχρηματοδότηση και τα συσσωρευμένα χρέη των προηγούμενων χρόνων.

Η Χριστίνα Ταχιάου  χαρακτήρισε ως «αδιανόητο» το ενδεχόμενο να χάσει το ΚΘΒΕ την ιστορική του έδρα για να κερδίσει μερικές χιλιάδες ευρώ τον μήνα,  λύση η οποία ακούστηκε ως πρόταση για  την αντιμετώπιση των χρόνιων και μεγάλων οικονομικών προβλημάτων του.

« Ίσως για τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη η λύση να είναι η λήξη της  μίσθωσης με την Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών. Για την Θεσσαλονίκη, όμως, ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι αδιανόητο» είπε χαρακτηριστικά η κα Ταχιάου.

Η βουλευτής του Ποταμιού  υπογράμμισε πως μπροστά σε αυτήν την κατάσταση κανείς δεν πρέπει να αδιαφορήσει και είναι απαραίτητο να γίνει μια συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια από φορείς και ιδιώτες της Θεσσαλονίκης για να διασωθεί το  Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

«Ας μην ξεχνάμε τι σημαίνει ΚΘΒΕ για την πόλη. Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ο πολιτισμός είναι αντίβαρο, σημείο αναφοράς και κοινωνικής συσπείρωσης. Απόδειξη αυτής της διαπίστωσης είναι ότι στα χρόνια της οικονομικής κρίσης οι θεατές του ΚΘΒΕ αυξήθηκαν, γιατί τελικά η τέχνη έχει τη δύναμη να εξασφαλίσει καταφύγιο, παρηγοριά  και  διέξοδο από την δύσκολη καθημερινότητα. Δεν αρκούν όμως πλέον οι μεγαλόστομες διαπιστώσεις. Χρειάζονται πρωτοβουλίες και δράσεις. Εάν ο κ. Υπουργός επιμένει στο «κάντε ό,τι μπορείτε μόνοι σας», η πόλη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Δήμοι, Περιφέρεια, φορείς, επιχειρηματίες πρέπει να βρεθούν σε πανστρατιά για τη διάσωση του Θεάτρου της Θεσσαλονίκης» επεσήμανε η βουλευτής του Ποταμιού.

Προηγούμενο άρθροΜια παράσταση – μάθημα ζωής! Ο πολιτισμός διδάσκει…
Επόμενο άρθρο«Ο Έρωτας στη Μάισσα Σαλονίκη» στις 27/5 στη Σταυρούπολη
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.