Παρίσι, 2015

0
766

6Αυτό που συνέβη πριν λίγο στο Παρίσι, δεν έχει δύο όψεις. Μπορεί να έχει αίτια, αλλά δύο όψεις δεν έχει. Είναι αποτρόπαιο και καταδικαστέο. Είναι δολοφονία. Και θα πρέπει να προβληματίσει πολλούς. Όσους πιστεύουν ότι η ελεύθερη έκφραση δεν έχει όρια. Αλλά και όσους πιστεύουν ότι ο φανατισμός έχει όρια.

Λέμε ναι στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες, υπό μία προϋπόθεση: να υπάρχει σεβασμός. Εκατέρωθεν σεβασμός. Δεν αρκεί η ανοχή, γιατί κάποτε εξαντλείται η αντοχή. Ο σεβασμός, όμως, δεν εξαντλείται ποτέ. Σεβασμός στην ιδιαιτερότητα του άλλου, στη θρησκεία του άλλου, στα πιστεύω του άλλου, στην προσωπικότητα του άλλου. Πάνω απ’ όλα, στη ζωή του άλλου.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΣτ. Καλαφάτης: «Η κοινοβουλευτική δράση ενισχύει και την αυτοδιοικητική μας φωνή»
Επόμενο άρθροΤον Λαγκαδά επισκέφθηκε ο Π. Δαϊκούδης
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.