Παραίτηση του προέδρου του ΕΤΟΣ της ΚΟΘ Κ. Γκαρέλα

0
874

kothΜε μια λιτή ανακοίνωση η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κ.Ο.Θ. ανακοίνωσαν την παραίτηση του κ. Κωνσταντίνου Γκαρέλα από τη θέση του Προέδρου του Ε.Τ.Ο.Σ. της Κ.Ο.Θ. «για προσωπικούς λόγους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση υποβλήθηκε στον αν. υπουργό κ. Νίκο Ξυδάκη την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κ. Γκαρέλας είχε τοποθετηθεί στη θέση στα τέλη του 2014, κατά την ημέρα της διάλυσης της προηγούμενης Βουλής, με τετραετή θητεία (ΦΕΚ 842/ 30.12.2014). Ο Κωνσταντίνος Γκαρέλας είναι επιχειρηματίας από τη Δράμα και στις εθνικές εκλογές του 2012 είχε βάλει υποψηφιότητα με τη Δημοκρατική Συμμαχία.
Η παραίτηση σε τέσσερις μόλις μήνες θητείας, όπως είναι φυσικό εγείρει ερωτηματικά σχετικά με τα αίτιά της. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφωνίες του προέδρου του ΕΤΟΣ με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ΚΟΘ Γιώργο Βράνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η ΚΟΘ βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικών προβλημάτων καθώς δεν έχει εκταμιευθεί η τακτική επιχορήγηση (500.000 ευρώ η ετήσια από 1.770.000 ευρώ που ήταν το 2009) και το ταμείο επαρκεί για ένα ακόμη μήνα μισθοδοσίας…

Έτσι, ένας ακόμη πολιτιστικός φορέας της Θεσσαλονίκης μένει ακέφαλος και ζητεί διοίκηση και τακτική επιχορήγηση.

Φ.Θ.

Προηγούμενο άρθρο«Πράματα και Θάματα» του θεού τα πράματα…
Επόμενο άρθροΧατζάκης προς Ξυδάκη: «Διατελών εις τον γύψον, αναμένω…»
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.