Παρουσιάζεται του Ιστορικού Αρχείου των Ηλεκτρικών Εταιριών Θεσσαλονίκης

0
425

Την Παρασκευή 18 Μαίου 2012, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης η παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου των Ηλεκτρικών Εταιριών Θεσσαλονίκης, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η κοινή ιστορική διαδρομή των Ηλεκτρικών Εταιρειών και της πόλης από το 1900 έως σήμερα.
Η παρουσίαση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την εταιρεία «Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.», 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ Α.Ε. / Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

– Παρουσίαση του «Αρχείου των πρώτων Ηλεκτρικών Εταιρειών της Θεσσαλονίκης μέχρι την ίδρυση της ΔΕΗ (1908-1953)» από την αρχειονόμο Φλώρα Αναστασίου, το οποίο αποτελεί σήμερα το πρώτο τμήμα του Ιστορικού Αρχείου της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./ΔΠΜ-Θ. Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από την προβολή ιστορικών και φωτογραφικών ντοκουμέντων και βιντεοσκοπημένων μαρτυριών παλιών συνταξιούχων.

– Παράλληλα, από την ίδια ημέρα και έως τις 17 Ιουνίου 2012, θα λειτουργεί στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Ιστορίας, έκθεση φωτογραφιών και εγγράφων από το Ιστορικό Αρχείο των Ηλεκτρικών Εταιρειών της Θεσσαλονίκης της «Βελγικής» που λειτούργησε έως το 1940 και της Κ.Ε.Τ.Η.Θ (Κρατική Εκμετάλλευση Τροχιοδρόμων Ηλεκτροφωτισμού Θεσσαλονίκης), που λειτούργησε από το 1940 έως και το 1953.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο αρχείο παρουσιάζεται στο κοινό για πρώτη φορά και θα ενταχθεί στο Ιστορικό Αρχείο της Πόλης.

 

Προηγούμενο άρθροΓκαλερί TinT: The Volta Show – Volta 8 / Basel
Επόμενο άρθροΑν τα σπάσουμε με την Ευρώπη, λέμε αντίο στην ΑΟΖ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.