Περιμένει κανείς να διαφωνήσουν;

0
425

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Οι πολιτικά αφελείς τείνουν να εκλείψουν από τη χώρα. Οι πιο πολλοί πλέον γνωρίζουν πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι ένα κλειστό, αυτονομημένο και ανεξάρτητο από την κοινωνία πολιτικό κλάμπ, το οποίο (όπως λέει και ο καθηγητής κ. Κοντογιώργης) αντιμετωπίζει την ελληνική κοινωνία ως απειλή για το ίδιο, ενώ ταυτόχρονα την χρησιμοποιεί για τα δικά του συμφέροντα και τα συμφέροντα που το στηρίζουν.

Οποιαδήποτε σοβαρή σύγκρουση στο εσωτερικό του πολιτικού συστήματος για τη νομή της εξουσίας που θα παραβίαζε τα «εσκαμμένα» και κυρίως σύγκρουση με αφετηρία πραγματικά κοινωνικά προβλήματα, θα επέφερε αυτόματα ρωγμές στο εξωτερικό του κέλυφος. Αυτό κατ’ αρχήν θα σήμαινε κατάργηση της αυτονομίας του απέναντι στην κοινωνία με είσοδο της τελευταίας στο πολιτικό παιχνίδι και φυσικά την με μαθηματική ακρίβεια πλήρη εξαφάνισή του ίδιου και των συμφερόντων που αυτό εξυπηρετεί. Οποιαδήποτε λοιπόν τέτοια εσωτερική σύγκρουση, που υπερβαίνει τα συστημικά «εσκαμμένα» ή εμπλέκει πραγματικά κοινωνικά προβλήματα στις εσωτερικές κομματικές διαμάχες του συστήματος είναι «απαγορευμένη» και αυτή η απαγόρευση είναι ο βασικός όρος επιβίωσής του.

μέσω προεδρική δημοκρατία

Προηγούμενο άρθρο«Τέχνη και πολιτική στο όριο: Διεκδικώντας μια ετερόδοξη νεωτερικότητα» στο Πεδίο Δράσης Κόδρα 2012
Επόμενο άρθροΖητούνται εξηγήσεις για τη «χρυσή» τουαλέτα
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.