Ποινικές ευθύνες για την καταστροφή

0
436

Του Σάββα Ιακωβίδη

Ένας τόπος και μια οικονομία δεν καταρρέουν και δεν καταστρέφονται τυχαία. Τίποτε σε αυτήν τη ζωή δεν συμβαίνει τυχαία και μοιραία. Υπάρχουν αίτια, αιτίες, υπαίτιοι και υπεύθυνοι. Η κυπριακή οικονομία δεν καταστράφηκε εξαιτίας μόνο της παγκόσμιας κρίσης. Τα προμηνύματα της σώρευσής της σε ερείπια εκδηλώθηκαν πριν από πολλά χρόνια. Όμως, κυβερνήσεις, Πρόεδροι, κόμματα, συντεχνίες, εργοδότες και πολίτες αδιαφόρησαν να αντιδράσουν και να δράσουν έγκαιρα. Διαχρονικά, τα διαρθρωτικά προβλήματα έγιναν βουνό απροσπέλαστο που κανείς δεν ήθελε να ανεβεί διά τον φόβο των ψήφων και του κόστους. Η τραγωδία της Κύπρου είναι ότι στην πιο κρίσιμη ώρα της είχε έναν κομμουνιστή Πρόεδρο. Εξ ιδεολογίας και εκ φιλοσοφίας αλλά και εξ ιδιοσυγκρασίας, ο Δ. Χριστόφιας όχι μόνο δεν θέλησε αλλ’ ενσυνείδητα συνήργησε στην όξυνση της κρίσης και των προβλημάτων διά της αναβλητικότητας, της αναποφασιστικότητας και της ατολμίας να πάρει μέτρα που θα ήταν κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά αποδεκτά χωρίς μεγάλο κόστος.

Sigma Live 

Προηγούμενο άρθροCopa del… Cr(a)y
Επόμενο άρθροΧρ. Μάτης: «Η Αγίας Σοφίας δεν είναι αχυρώνας!»
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.