ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ;

0
4535

6

Μια μεγάλη συνάντηση θα γίνει από την Παρασκευή και για τρεις μέρες στη Θεσσαλονίκη. Πεντακόσιοι νέοι ποντιακής καταγωγής, θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη, για τη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας.

Φυσικά, δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα. Είναι και η ΔΕΘ, είναι και η Μπιενάλε, είναι κι ένα μεγάλο συνέδριο ή φορείς ή δράσεις ή κάτι που διαφεύγει αυτή τη στιγμή. Τέτοιες εκδηλώσεις θα έπρεπε να τις αγκαλιάζει όλη η πόλη. Να θεωρούν τιμή να δώσουν το παρών τοπικοί άρχοντες και πολιτικό προσωπικό. Να θέλει ο κόσμος να συμμετέχει.

Γιατί;

Γιατί είναι ένα γεγονός με κύρος –δεν είναι τυχαίο ότι στηρίζουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Προεδρία τη Δημοκρατίας.

Γιατί, αν μπεις στα ποντιακά θέματα, θα δεις ότι είναι μια ιστορική συνδιάσκεψη. Αν θέλεις και με «πολιτική» σημασία μιας και θέτει τις βάσεις για την ολοκλήρωση της ενότητας ενός πολύ δυναμικού κομματιού του Ελληνισμού της Διασποράς.

Γιατί έρχονται 500 νέα παιδιά στη μικρή μας πόλη. Αυτό και μόνο θα αρκούσε. Γιατί 500 παιδιά που θα φύγουν πίσω στα μέρη τους είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Θεσσαλονίκης.

Γιατί η δημοσιότητα που θα έχει ένα τέτοιο γεγονός σε ΜΜΕ ομογενειακά σε όλον τον κόσμο, θα μπορούσε να λειτουργήσει και υπέρ αυτής της πόλης.

Για να δούμε πότε επιτέλους θα σπάσει η εσωστρέφεια τη πόλης. Πότε θα συνεργάζονται οι φορείς και οι άνθρωποι. Όχι να σνομπάρουμε ό,τι δεν συμμετέχουμε. Τα οφέλη θα μπορούσαν να πολλαπλασιαστούν με μικρά και απλά βήματα.

Προηγούμενο άρθρο“ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ”
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.