Πού θα πάμε, τί θα δούμε, τί θα ακούσουμε (1-7/1)

0
1219

 

makaritisΣτείλτε μας ενημερωτικό υλικό με τις εκδηλώσεις σας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected]

Υπόψη της Νένας Μυρωνίδου

ΘΕΑΤΡΟ

 • Πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά 2015, για την παράσταση «Φτυστός ο μακαρίτης», στο Θέατρο Αυλαία. Τα χρέη του Μιχάλη Μπεζενόγλου φθάνουν στο ταβάνι, αλλά δε φταίει αυτός. Χρωστάει λόγω κληρονομικότητας! Μια κατάρα που ξεκινάει με μια γέννα στο χωριό, συνεχίζει με μια κηδεία στην πόλη και φτάνει μέχρι τα ιδιαίτερα διαμερίσματα του πρωθυπουργικού γραφείου, για να καταλήξει στον καταχρεωμένο Μιχάλη του σήμερα, τελευταίο θύμα μιας… παρεξηγημένης δυναστείας. Συγγραφέας: Πένυ Φυλακτάκη. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σακατζής. Παίζουν: Βασίλης Κανελλόπουλος, Κυριάκος Δανιηλίδης, Άννα Γεννησαριώτου, Μάρα Γαβριηλίδου, Όλγα Κουτσού, Αγγελική Αρναούτογλου, Αλέξανδρος Καλτζίδης. Παραστάσεις: Τετάρτη-Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00. Τιμές: 12 και 8 ευρώ. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310-237700.
 • Μόνο έως την Τρίτη 6 Ιανουαρίου, η παράσταση «Θα περάσει κι αυτό» στο Μέγαρο Μουσικής. Από τη μια η επιθεώρηση, από την άλλη η δικτατορία και στη μέση η Ελλάδα. Κοινός ψίθυρος; Θα περάσει κι αυτό. Θα περάσει με αυτό που φοβάται περισσότερο ο εχθρός. Ένα μιούζικαλ για πολύ γέλιο και με πολύ γέλιο. Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός. Κείμενα – Έρευνα: ‘Αγγελος Πυριόχος. Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Κατσαρός. Πρωταγωνιστούν: Κυρία Επιθεώρηση ο Αντώνης Λουδάρος, Τάνια Τρύπη, Μέμος Μπεγνής, Μιχάλης Μαρίνος, Κωνσταντίνος Μυλώνης, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Μετεπιθεώρηση η Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Παραστάσεις: Παρασκευή-Τρίτη στις 20.30. Ισχύουν ειδικές τιμές. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310-895800.
 • Συνεχίζονται παραστάσεις για το έργο «Δον Κιχώτης» του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Μία κωμική, αλλά και σκοτεινή αλληγορία πάνω στην κατάσταση του ανθρώπου σε συνθήκες ολοκληρωτισμού. Ο Δον Κιχώτης πεθαίνει από ρεαλισμό και στέρηση της ελευθερίας του. Λίγο καιρό αργότερα, πεθαίνει και ο Μπουλγκάκοφ από τις ίδιες αιτίες. Μετάφραση: Ταμίλλα Κουλίεβα. Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης. Παραστάσεις: Τετάρτη-Κυριακή. Σάββατο διπλή. Ισχύουν ειδικές τιμές. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2315-200200.
 • Συνεχίζονται οι παραστάσεις για το έργο «Προδοσία» του Χάρόλντ Πίντερ, στο Νέο Υπερώο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ. Η ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου μέσα από ένα ευφυές παιχνίδι με τον χρόνο. Στην αρχή, οι προδοσίες μοιάζουν παρελθόν. Καθώς, όμως, η μηχανή του χρόνου γυρίζει προς τα πίσω, ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με το παιχνίδι των σχέσεων, με τις κρυφές επιδιώξεις, τις σκόπιμες αποκρύψεις, τα μυστικά και τα ψέματα. Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή. Μετάφραση: Εύα Γεωργουσοπούλου. Ερμηνεύουν: Νίκος Γεωργάκης, Άγης Εμμανουήλ, Ειρήνη Μουρελάτου. Παραστάσεις: Τετάρτη-Κυριακή, Σάββατο διπλή. Ισχύουν ειδικές τιμές. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2315-200200.
 • Συνεχίζονται οι παραστάσεις για το έργο «Συνέβη και του χρόνου» του Άλαν Έικμπορν στο Βασιλικό Θέατρο. Τρία ζευγάρια συναντιούνται στις κουζίνες τους τρεις διαδοχικές παραμονές Χριστουγέννων. Συζητώντας αποκαλύπτουν μυστικά πάθη και φόβους. Η μανία για επαγγελματική ανέλιξη και κοινωνική καταξίωση, η αποξένωση και η δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις αποτελούν τα θέματα της σπαρταριστής αυτής κωμωδίας. Μια ελεγεία σάτιρας για την ηθική της αστικής τάξη, με γέλιο, προβληματισμό και συγκίνηση. Μετάφραση: Παύλος Μάτεσις. Σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος. Παραστάσεις: Τετάρτη έως Κυριακή. Ισχύουν ειδικές τιμές. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2315-200200.
 • Μόνο έως το Σάββατο 3 Ιανουαρίου, «Ο ψαράς και το τελώνειο», στο Studio Vis Motrix. Τι γίνεται όταν ένας ψαράς τσακώσει στα δίχτυα του ένα αποτρελαμένο τελώνιο φυλακισμένο σε πιθάρι για 400 χρόνια; Όταν ένας σατανικός γιατρός θέλει το κακό του Βασιλιά του Τουμ; Όταν μια λίμνη γεμάτη διαφόρων χρωμάτων ψάρια ανοίγει τον ασκό του Αιόλου μιας αλλόκοτης ιστορίας; Όταν ένας σουλτάνος θέλει να ξεπεράσει τον Σέρλοκ Χολμς; Όταν ένας τοίχος χαρίζει τον έρωτα σε μια μαγείρισσα; Όταν ένας λιγόψυχος πρίγκιπας έχει γεμίσει δάκρυα το παλάτι του; Όταν τρεις σκλάβες βλέπουν την αδικία αλλά προτιμούν να τρώνε μπανάνες; Σκηνοθετική επιμέλεια, χορογραφίες: Νίκος Ορτετζάτος. Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30. Τιμές: 10 και 7 ευρώ. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 6983030542.
 • Μόνο έως την Κυριακή 4 Ιανουαρίου «Τα παπούτσια του βαρύτονου» του Δημήτρη Μπασλάμ, στο Black Box. Επί σκηνής δύο performers, ο Γιώργος Νικόπουλος και ο Δημήτρης Πολίτης, σε χορογραφία του Δημήτρη Σωτηρίου, αφηγούνται από σκηνής την ιστορία του κυρίου Χαρίτονου Φουξ, ενσαρκώνοντας όλους τους χαρακτήρες του έργου. Κινούνται, επικοινωνούν, αστειεύονται, χορεύουν, μέσα σε μία απέριττη, φωτιστική εγκατάσταση με την ατμοσφαιρική μουσική, για να γίνουν τελικά ο ένας και μοναδικός πρωταγωνιστής, ο Βαρύτονος κ. Χαρίτονος Φουξ. Κείμενο: Δημήτρης Μπασλάμ. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σωτηρίου, Δημήτρης Μπασλάμ. Παραστάσεις: Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στις 21.00. Τιμές: 8 και 6 ευρώ. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310-423976.
 • Συνεχίζονται οι παραστάσεις για το έργο «Party Time» του Χάρολντ Πίντερ στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς-Μελίνα Μερκούρη. Είναι μία παράσταση, που βασίζεται στα πολιτικά έργα του Pinter «Party Time», «Mountain language», «One for the road» και «The new world order». Το θέμα αυτής της παράστασης είναι η πολιτική απάθεια ως προϊόν της συστημικής βίας και της κρατικής τρομοκράτησης. Η σκηνοθεσία κι η διαμόρφωση του χώρου είναι του Γιώργου Κιμούλη, οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη κι η διεύθυνση της Τόνιας Αρβανίτη. Παραστάσεις: Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στις 20.00. Tιμές: 14 και 15 ευρώ. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310-458591.ΜΟΥΣΙΚΗ
 • Πρωτοχρονιά με Βάλς και Οπερέτες, στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. Με βιεννέζικο άρωμα θα καλωσορίσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης το 2015 στην καθιερωμένη, πρωτοχρονιάτικη συναυλία της ορχήστρας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Κ.Ο.Θ. Γεώργιου Βράνου και με τη σύμπραξη λυρικών καλλιτεχνών. Ώρα: 19.00. Τιμές: Γενική είσοδος: 18€, μειωμένο: 9€, 5€ (φοιτητές, σπουδαστές, άνεργοι). Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ. (Πλ. Αριστοτέλους). Πληροφορίες: 2310-995208.
 • Παρασκευή 2 Ιανουαρίου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, στο Μύλος-Club. Μεγάλο μέρος της παράστασης περιλαμβάνει αποσπάσματα από το συγκινητικό αφιέρωμα στους αγαπημένους του απόντες Ξυδούς, Μητροπάνο, Αλκαίο, με τίτλο «Αυτοί μου λείπουν πιο πολύ». Ένα αφιέρωμα που η ιδέα του, ως προς το καλλιτεχνικό μέρος, έχει τη δική της συγκινητική ιστορία και θα επιφυλάξει σε όλους μας απρόσμενες συναντήσεις. Ώρα: 21.00. Τιμές: προπώληση 10€ / ταμείο 12€. Σημεία προπώλησης: Έντεχνο – Σάρωθρον – Καφέ Διώροφο (Καλαμαριά). Πληροφορίες: 2310-504014, 2310-551836.
 • Σάββατο 3 Ιανουαρίου, η Debora De Luca στο Block 33. Τα κομμάτια της περιλαμβάνονται συχνά στα set άλλων γνωστών DJs όπως οι Magda, DJ Ralf, Someone Else και Layo & Buswaka. Η μουσική της έχει γίνει ένα αυτόνομο high quality brand, με δική του ταυτότητα, ένα πρωτότυπο αμάλγαμα από hard tech και minimal sounds, με γερές δόσεις πάθους και ισχυρής προσωπικότητας. Ώρα: 23.00. Tιμές: 10 (προπώληση), 13 (ταμείο). Πληροφορίες: 2310-533533.KINHMATΟΓΡΑΦΟΣ
 • Γκρέις του Μονακό.Σκηνοθεσία: Olivier Dahan Σενάριο: Arash Amel Πρωταγωνιστούν: Nicole Kidman, Tim Roth, Frank Lagella, Paz Vega, Parker Posey, Milo Ventimiglia, Derek Jacobi, Robert Lindsay, Geraldine Somerville Παραγωγή: 2014 Διάρκεια: 103′ (Κολοσσαίον, Ολύμπιον)
 • Η αληθινή ιστορία της Grace Kelly, η οποία έγινε η Πριγκίπισσα Grace του Μονακό όταν παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Rainier το 1956. Η Grace Kelly ήταν ήδη ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Hollywood, έχοντας βραβευτεί με Oscar και συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες και ο γάμος της αυτός χαρακτηρίστηκε ως «ο γάμος του αιώνα». Έξι χρόνια αργότερα, ανάμεσα στις δυσκολίες της εκπλήρωσης του ρόλου της, επιστρέφει πίσω στο Hollywood για να παίξει στη νέα ταινία του Alfred Hitchcock. Τη στιγμή εκείνη η Γαλλία απειλεί με φορολόγηση και επικρατεί ένταση στις σχέσεις των δυο κρατών. Η Grace Kelly επιστρέφει και προσπαθεί να βοηθήσει αναζητώντας όμως παράλληλα και τη δική της ταυτότητα. Ήταν ακόμα ηθοποιός ή ήταν πλέον ολοκληρωτικά η Πριγκίπισσα του Μονακό.
 • Serena.Σκηνοθεσία: Susanne Bier Σενάριο: Christopher Kyle, Ron Rash (βιβλίο) Πρωταγωνιστούν: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Toby Jones Παραγωγή: 2014 Διάρκεια: 109′ (Odeon Πλατεία, Village Cosmos, Κολοσσαίον)
 • Βρισκόμαστε στην παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929. Οι νεόνυμφοι Τζορτζ (Μπράντλεϊ Κούπερ) και Σερίνα Πέμπερτον (Τζένιφερ Λόρενς) ταξιδεύουν από τη Βοστώνη στα βουνά της Βόρειας Καρολίνας, όπου χτίζουν μια αυτοκρατορία ξυλείας. Η Σερίνα, δυναμική και φιλόδοξη ανακαλύπτει ότι ο άντρας της έχει ένα εξώγαμο διάδοχο. Όταν η Σερίνα μαθαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά, το μέλλον της αυτοκρατορίας των Πέμπερτον απειλείται. Με μίσος αρχίζει να σχεδιάζει το φόνο του κρυφού γιου του Τζορτζ, ενώ παράλληλα προσπαθεί να προστατεύσει την ακίνητη περιουσία τους προτού την κατασχέσει η κυβέρνηση.
 • Magical GirlΣκηνοθεσία: Carlos Vermut Σενάριο: Carlos Vermut Πρωταγωνιστούν: Marina Andruix, Julio Arrojo, Luis Bermejo Παραγωγή: 2014 Διάρκεια: 127′ (Βακούρα)
 • Αποφασισμένος να αγοράσει στη δωδεκάχρονη κόρη του ένα πανάκριβο μοναδικό φόρεμα, πιστό αντίγραφο μιας ηρωίδας που αγαπά, ο πατέρας της Λουίς θα αποφασίσει να εκβιάσει μια πλούσια γυναίκα γεμάτη ψυχολογικά προβλήματα που θα γνωρίσει τυχαία και η οποία θα οδηγηθεί εξ΄αιτίας του σε ένα σκοτεινό μονοπάτι μέχρι την στιγμή που με την βοήθεια ενός άντρα από το παρελθόν της θα ζητήσει εκδίκηση.
 • Η αγάπη είναι παράξενη. Love is strange.Σκηνοθεσία: Ira Sachs Σενάριο: Ira Sachs, Mauricio Zacharias Πρωταγωνιστούν: John Lithgow, Alfred Molina, Marisa Tomei, Cheyenne Jackson, Manny Perez, Charlie Tahan Παραγωγή: 2014 Διάρκεια: 94′ (Βακούρα)
 • Μετά από σαράντα χρόνια σχέσης, ο Ben (John Lithgow) και ο George (Alfred Molina) παντρεύονται σε μία ειδυλλιακή τελετή που λαμβάνει χώρα στο Μανχάταν. Όμως, ο George θα χάσει τη δουλειά του πολύ σύντομα και το ζευγάρι θα χρειαστεί όχι μόνο να πουλήσει το κομψό διαμέρισμα του, αλλά και να χωριστεί σε διαφορετικά σπίτια, μέχρι να βρεθεί μια οικονομικά βιώσιμη λύση. Ο George μετακομίζει στο μικροσκοπικό διαμέρισμα δύο φίλων, ενώ ο Ben φιλοξενείται στο σπίτι του ανιψιού του, της γυναίκας και του έφηβου γιου τους, με τον οποίο μάλιστα μοιράζεται μια κουκέτα. Εκτός από τον αποχωρισμό, οι δύο άντρες θα έρθουν αντιμέτωποι με τα προβλήματα και τις εντάσεις των ανθρώπων που τους ευεργετούν.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.