“Πρακτικές λύσεις για σπουδές στο εξωτερικό” στη Κεντρική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

0
410

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης διοργανώνει ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: «ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ», με εισηγήτρια τη Σταυρούλα Παπαδοπούλου, καθηγήτρια Αγγλικών.
Το σεμινάριο προσφέρεται για φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, γονείς, καθηγητές που πρόκειται να φύγουν στο εξωτερικό για σπουδές ή εργασία. Στόχος είναι να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι σχετικά με τις  απαιτούμενες εξετάσεις που τους παρέχουν γλωσσική επάρκεια, τα απαραίτητα  προσωπικά στοιχεία, τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν  και  για τις συνθήκες προσαρμογής και διαμονής στα πανεπιστήμια και στη χώρα που τους φιλοξενεί, να λάβουν ενθάρρυνση, να κατανοήσουν τη  διαδικασία,  τις απαιτήσεις και τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας μετάβασης και να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουν.

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου καλύπτει τις ενότητες:
Μεταπτυχιακές σπουδές, Πρόγραμμα Erasmus, Erasmus Mundus, Πρακτική Εξάσκηση.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013, Ώρα 19:30

Διάρκεια 90’

I.            Η κατάλληλη σχολή (κατεύθυνση) και οι απαιτούμενες προϋποθέσεις,

 • Έρευνα
 • ·Επικοινωνία
 • Αιτήσεις
 • Προσφορές

II.            Η αίτηση και η προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσικής επάρκειας και η συγγραφή και η προετοιμασία και η απαιτούμενων εγγράφων.

 • ·Εξετάσεις  IELTS, TOEFL, Proficiency
 • ·Βιογραφικό σημείωμα
 • Συνοδευτική επιστολή
 • ·Μεταφράσεις

  Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, Ώρα 19:30

 Διάρκεια 90’

III.            Η μετάβαση και η προσαρμογή στο εξωτερικό.

 • Επαφές
 • Γλώσσα
 • ·Επικοινωνία
 • ·Καθημερινότητα

Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος 2310 374808

 

Προηγούμενο άρθρο“Designing Ideas”:Ετήσια Έκθεση Σπουδαστών Art & Design των ΙΕΚ ΞΥΝΗ
Επόμενο άρθρο“Τα ηράνθεμα θα ανθίσουν ξανά” του Γιώργου Πολυράκη σήμερα στο Public
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.