Προβολές 2 ντοκιμαντέρ στις εκδηλώσεις για τον 1 χρόνο του κινήματος των πλατειών

0
480

Η Κοινότητα Σκέψης – Δράσης Χωρίς Χρέος Χωρίς Ευρώ συνεχίζει τις δράσεις της με σκοπό την ευρύτερη ενημέρωση για τον τρόπο που δημιουργούνται και εξαπλώνονται οι οικονομικές κρίσεις παγκοσμίως, την ελληνική κρίση και τις πολλαπλές επιπτώσεις της, τη διατήρηση ενός ανοικτού διαλόγου γύρω από το θέμα του λογιστικού ελέγχου και της διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους. Παράλληλα, βρίσκεται σε επαφή με συλλογικότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με συναφείς σκοπούς και δράσεις.

Στα πλαίσια αυτά συμμετέχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 25 Μαίου στο Λευκό Πύργο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κίνημα των πλατειών. Η Χωρίς Χρέος Χωρίς Ευρώ συμμετέχει με την προβολή 2 ντοκιμαντέρ σχετικά με την οικονομική κρίση, το ντοκιμαντέρ της σειράς Εξάντας «Μαθήματα απ’ τους Βίκινγκς» του Γιώργου Αυγερόπουλου, παραγωγής Small Planet – ΕΡΤ και το ντοκιμαντέρ «Catastroika» του Άρη Χατζηστεφάνου και της Κατερίνα Κιτίδη.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στις 21:00 και 22:30 αντίστοιχα.

Η Κοινότητα σκέψης – δράσης Χωρίς Χρέος Χωρίς Ευρώ δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2012 με αφορμή τη βαθιά κρίση που βιώνει η χώρα μας και σκοπό να προβαίνει σε δράσεις που κινητοποιούν μαζικά, να αναζητά νέες μορφές αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, να βρίσκεται σε επαφή με ευρωπαϊκά και παγκόσμια κινήματα και συλλογικότητες, να κρατάει ανοικτό το δημοκρατικό διάλογο και να συμβάλει με την επιστημονική μελέτη των κρίσιμων οικονομικών και πολιτικών ζητημάτων στην προσπάθεια για την επίτευξη μιας διαφορετικής ζωής από αυτήν που βιώνουμε.

Προηγούμενο άρθρο«Τελείωσαν» την μεσαία, ακολουθεί η εργατική τάξη!..
Επόμενο άρθρο«Φιλοσοφία – Κρίση – Κριτική» – 9η ΔΕΒΘ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.