Προτάσεις για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου

0
233

Η δημόσια παρουσίαση του Εργαστηρίου Συμμετοχικού Σχεδιασμού «Είμαι Πολίτης και Όχι Απλά Κάτοικος» θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, στις 19:30, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (Αγγελάκη 13). Στον ίδιο χώρο, στο ισόγειο του κτιρίου, θα εκτεθούν οι σχεδιαστικές προτάσεις των φοιτητών του Α.Π.Θ. για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.
Τα εργαστήριο αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Αρχιτεκτόνων (Β‘ Τομέας Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού) του ΑΠΘ, και της ΧΑΝΘ, με στόχο τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συμμετοχικού σχεδιασμού και διαλόγου για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου της πόλης μας.
Συμμετέχουν επίσης φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ και η 1η Δημοτική Κοινότητα.
Το εργαστήριο ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου 2012. Μέλη του εργαστηρίου βρέθηκαν στις οδούς Φιλικής Εταιρείας και Χρ. Σμύρνης όπου αποτύπωσαν τις ανάγκες και επιθυμίες των πολιτών σχετικά με το σχεδιασμό των συγκεκριμένων οδών. Συγκεκριμένα, συμπληρώθηκαν 508 ερωτηματολόγια, ακολούθησε η επεξεργασία τους και η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων από φοιτητές με σχεδιαστικές προτάσεις ανάπλασης του τμήματος της οδού Φιλικής Εταιρείας μεταξύ των οδών Τσιμισκή και Μανουσογιαννάκη.

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΥΑΘ παρουσιάζει επετειακο λεύκωμα στο Τελλόγλειο
Επόμενο άρθροΚύριε Κεδίκογλου είστε ρατσιστής ή χέστης;
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.