Ρολάροντας αλά hip hop με τις Ρόδες United στη «σκηνή» του Thinkfree!

0
767

Συνέντευξη στην Ελένη Σκάρπου / [email protected], f/b Eleni Skarpou, eliaskarpou.blogspot.com

Τόπος: Στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, όπου πεθαίνουν τ’ αυτοκίνητα…

Χρόνος: Στης εντέλειας τον ανεξέλεγκτο και χείμαρρο καιρό…

Σκοπός: Να δω πως είναι μια βραδιά για το hip hop…xωρίς φαρδιά, χωρίς αμάξια και λεφτά!

Με δυσκόλεψαν και μου άρεσε! Με προκάλεσαν και με ιντρίγκαρε! Με έπεισαν ότι είναι αντισυμβατικοί και με χαροποίησε! Τώρα όμως… παιχνίδι κάνω εγώ και οι όροι είναι αυστηρά μουσικοί. Οι λέξεις που τους πήρα; Μετρημένες στα δάχτυλα, καθ’ ότι λακωνικοί από άποψη, πράγμα που επιβεβαιώνεται από αξιόπιστους τρίτους. Αρχηγός της παρέας σχεδόν ομόφωνα ο καθένας για τον εαυτό του. Σταθερή φωνητική αξία όμως ο Νικήτας. ως  μορφή από εκείνες που αν δεν έχεις συναντήσει, αλλά μόνο δει σε φωτογραφία, ψάχνεις γέφυρες για να τον έχεις απέναντι σου σε πραγματικό χώρο και χρόνο. Το ανδροκρατούμενο κάστρο τους δεν απωθεί τις γυναίκες, απλά τις προστατεύει από τα αχόρταγα δόντια του Βασίλη Νιτσάκη. Η μπάντα που θα ήθελαν να βρεθούν απο κοινού στη σκηνή είναι οι Τρύπες –λίγο δύσκολο πια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις! Αυτό που τους ενώνει είναι σίγουρα η μουσική, αυτό που τους χωρίζει παραμένει ακόμη άγνωστο. Η διαφορετικότητα τους μέσα στο group, μοιάζει με το «αλατοπίπερο» που κάνει τη «συνταγή» τους ισορροπημένη, παίζοντας οπως λένε και οι ίδιοι δομικό ρόλο. Για τις Ρόδες United ο στίχος είναι μουσική κι αυτό τα λέει όλα. Αγγλόφωνο δίσκο δεν είναι σίγουροι ότι θα έκαναν, μάλλον δεν το έχουν σκεφτεί τόσο σοβαρά ακόμη, όμως καινούρια δουλειά θα απολαύσουμε από τα «άδυτα» της δημιουργικότητας τους και μάλιστα λίαν συντόμως. Οι φίλοι τους έχουν μια τάση να τους θαυμάζουν και να τους κρίνουν παράλληλα. «Άλλοι μας λένε δωσίλογους του Low Bap. Άλλοι πάλι μας ζητάνε…αυτόγραφα»!

Είναι οι…. και λέγονται…

Είναι οι…                                                                      

Νικήτας Κλίντ (τραγουδά για την αγάπη αυτή, solo ή με παρέα)

Γιώργος Καπής (η ακουστική του κιθάρα έχει τα αυτιά της στον παλμό του κοινού)

Θανάσης Αλεξανδρής (η ηλεκτρική του κιθάρα δεν ξέρει από stop)

Δημήτρης Στεργίου (τα σπάει τα τύμπανα γιατί έτσι του αρέσει)

Νικόλας Σολ (όταν παίζει το μπαγλαμαδάκι, όλοι οι υπόλοιποι… τουμπεκί)

Βασίλης Νιτσάκης (μπάσο και κόντρα μπάσο, αφού κάθε δράση έχει και αντίδραση)

Νίκος Βασιούλας (στα πλήκτρα του μπορεί και να βρείτε τα δικά σας δάχτυλα)

Νίκος «Ατόφιος» Χριστοφίδης (ασχολίαστος!)

και λέγονται… Ρόδες United!

 

Προσοχή… δεν είναι reunion!

Θα μπορούσε να είναι Reunion, αφού αυτό το come back μετά το «Στη γιορτή της φανατασίας» και το «Silent disco» φέρνει τον Νικήτα Κλίντ και την παρέα του ξανά στη σκηνή για λίγη ακόμη hip hop με στοιχεία rock, folk και electro. Εκείνοι προτιμούν να το αποκαλούν «Νέο αίμα 2012» και ποιος δύναται να τους χαλάσει χατήρι; Απόψε θα τους συναντήσουμε στη σκηνή του Eightball Club και αυτό που θα έχουμε πάρει φεύγοντας θα είναι κάπως έτσι: «Ρίζες – Ρεγγέτικα – Ροκεντρολ-Moriginal και πιο πέρα»! Μαζί τους θα απολαύσουμε τους Los Muheros για extra ska, balkan και reggae ηχητικές δόσεις.

Έρωτας! Έμπνευση ή η ανθρώπινη εκδοχή που απλά χωράει στα τραγούδια;

Αυτή η ερώτηση δεν απαντήθηκε! Έτσι αποφάσισα να την απαντήσω εγώ… με τους δικούς τους στίχους από το αγαπημένο μου «Βρώμικο».

«Έχεις να κάνεις με το βρώμικο

Έχεις να κάνεις με τον ηλιόλουστο

Έχεις να κάνεις με το πιο σκληρό

Έχεις να κάνεις με το rock nroll

Έτσι που ζούμε είναι επικίνδυνα

Μα δεν πειράζει γιατί σ’ αγαπώ»

 

Και τώρα… θα μιλήσει η λογική!

Μπορεί αν άλλαζαν όνομα να λέγονταν «Sexy διάβολοι» ή «Ρώγες» ή «Ρόμπες» -είναι ούτως ή άλλως ακομπλεξάριστοι και χιουμορίστες- μπορεί εκτός από τη μουσική να τους δένει το hip-hopίστικο μότο «Άντε γεια γατιά», μπορεί να μην είναι όλοι συνεπείς στις πρόβες τους –εκτός από τον Μητσάρα που είναι Εγγλέζος κατά γενική ομολογία- αλλά με σιγουριά επιστρατεύουν τη λογική τους σε δύο βασικά πράγματα: τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και το σχέδιο αλλαγής αυτού του κόσμου! Δεν μου είπαν τι θα ψηφίσουν, αλλά μερικές φορές δεν έχει σημασία να ξέρεις αυτό που θέλεις… αρκεί να ξέρεις αυτό που δεν θέλεις καθόλου. Ρώτησα: «Το θα ψηφίσετε»; Μου απάντησαν: «Όχι Στέφανο Μάνο/Στέφανο Μάνο. Αααα… και το Plan A τους για να αλλάξουν τον κόσμο έχει σαν βάση τα «θρυλικά σκαθάρια». «Θα ζητούσαμε επιδότηση για να στήσουν παντού μεγάφωνα και να παίζει μόνο Beatles», είπε μια φωνή και οι υπόλοιποι έγνεψαν θετικά. Με λογική και συναίσθημα σε πλήρη επίκληση, με πήγαν μια τόση δα βόλτα στις γειτονιές τους, χωρίς να μου πουν τα μέρη, τους δρόμους, τις στιγμές. Απλά πριν από 20 χρόνια… «Σε όλες τις γειτονιές είχε λιγότερες πολυκατοικίες και αυτοκίνητα και ταυτόχρονα περισσότερα δέντρα». Τώρα η αίσθηση της γειτονιάς αποκτά νόημα μόνο όταν μαζεύονται για μπύρες στον «Μαύρο γάτο», γιατί ευτυχώς τα στέκια έχουν αυτή τη μαγική προοπτική.

«Φοβάμαι…πως δεν θα αντέξω την ομορφιά…

Κοιμάμαι…

μα έχω τα μάτια μου ανοιχτά…

Θυμάμαι…

Τι μου ‘χες πει μια νυχτιά…

Πριν ονειρευτώ, να σιγουρευτώ πως θα ‘χω τα βλέφαρα μου κλειστά…

Δεν είναι ο κόσμος σου αυτός…

Είναι διαφορετικός…

Σου ‘χα πει μια νυχτιά θυμάμαι…»

 

Ατάκα στην ατάκα, το λήξαμε με χιούμορ!

Δεν είναι ο κόσμος μας αυτός…Voodoo voodoo!

Αν ο ύπνος ήταν επάγγελμα…θα ήμασταν άνεργοι!

Κάνουμε όνειρα σαν εκείνα…Σούπερ Κατερίνα!

Η πολιτική ζωή της χώρας είναι…μία πίστα!

Πικραμμένος πρωθυπουργός! Ακούγεται σαν….ευτυχισμένος Σκλάβος!

Θέλουμε οι άνθρωποι γύρω να…ακούνε Beatles!

Η μουσική είναι η τροφή…μας!

Τα λάθη τα βαφτίζουμε…αναπάντεχες παύσεις μέσα στα τραγούδια…

Ταξιδεύοντας όλοι μαζί μόνο στον πλανήτη…δεν φτάνει πρέπει να πάμε και πιο πέρα…

 

Tip by Ρόδες United and me!

Think Free για τις Ρόδες United σημαίνει… η Μαγική Φρουτοσταγόνα!

Ρόδες  United για μένα σημαίνει στίχοι ξεκάθα αυθόρμητοι!

«…Είναι μια ανάσα η χρονιά, κι έιν’ η εποχή μια πνοή,

κι είναι μεγάλη και αιώνια σαν μια ρουφηξιά η ζωή…»

 

Info:

Ρόδες United

Σάββατο, 26 Μάιου

Eightball Club, Πίνδου 1, Λαδάδικα

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

 

Προηγούμενο άρθροΚυτταρίτιδα : ο «εχθρός» των γυναικών
Επόμενο άρθρο«Η ντροπή της Ευρώπης» το ποίημα του Γκίντερ Γκρας για την Ελλάδα
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.