Σίγουρα Είναι Ξεσηκωμός

0
666

Τα γραφτά στους τοίχους είναι σα να θέλουν να έχουν ήδη πει τη φράση που υπάρχει κάτω από τη γλώσσα μας και που ψάχνει πνοή να γαντζωθεί για να αναδυθεί και να αναδοθεί. Μιλάνε στα κλεφτά, φευγαλέα. Αρκεί να διαβάσεις ανάμεσα στις λέξεις.

matsouka

Γράφει η Γεωργία Ματσούκα

Τι δουλειά έχει το σεξ με την πολιτική, ρωτάς. Όλα έχουν σχέση με τον έρωτα. Όλα ερωτικές σχέσεις είναι, ο μηχανισμός ίδιος. Αν κάνουμε την προσομοίωση ακόμα και στον τρόπο που κοιτάμε το κολοκυθάκι στον μανάβη και τελικά αποδεχτούμε αυτήν τη λογική, τότε ελεύθερα θέτουμε και τα χαρακτηριστικά του μηχανισμού. Ένα από αυτά είναι η διάρκεια. Σαφές; Ας το αναλύσουμε διεξοδικά αλλά με οικονομία λόγου (προειδοποιώ: τόση επιστημονική σκέψη δεν θα την αντέξω μέχρι το τέλος του κειμένου).

Σεξ + διάρκεια: Με την ξεπέτα, η απόλαυση δεν μένει στην αιωνιότητα. Ως πρόσκαιρη,  φάε καλύτερα ένα παγωτό φράουλα. Αν είναι να τη ζήσεις τη στιγμή, ζήσε την ολόκληρη· με το παραμύθι της· με τη φαντασίωση της· με τις διαφορετικές δια-στάσεις της· με την προσμονή ή την ψευδαίσθηση ότι θα επαναληφθεί· με την αγωνία της επόμενης μέρας· με το μετατραυματικό στρες της· με σένα μέσα.

Απεργία + διάρκεια: Στο ρόλο της απεργίας, κάθε επαναστατική πολιτική κίνηση που σκέφτεσαι να κάνεις ή να μην κάνεις. Πάμε πάλι: Με την ξεπέτα, η απόλαυση δεν μένει στην αιωνιότητα. Ως πρόσκαιρη,  φάε καλύτερα ένα παγωτό φράουλα. Αν είναι να τη ζήσεις τη στιγμή, ζήσε την ολόκληρη· με το παραμύθι της· με τη φαντασίωση της· με τις διαφορετικές δια-στάσεις της· με την προσμονή ή την ψευδαίσθηση ότι θα επαναληφθεί· με την αγωνία της επόμενης μέρας· με το μετατραυματικό στρες της· με σένα μέσα.

Στην κατακλείδα: όλα συνηγορούν υπέρ της διαρκείας. Επιστημονικόν θέσφατον.

http://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2012/12/sexkapergia.jpg

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=aIRWVm4nO88′]

Προηγούμενο άρθροTα π- ΕΡΤ-ινα χρόνια και οι… ψηφιακές ερπύστριες
Επόμενο άρθροTo απαγορευμένο
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.