Σειρά Βιωματικών Σεμιναρίων Φιλαναγνωσίας στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσ/νίκης

0
708

Μια τριλογία για τη διαφορετικότητα: Ο άλλος, ο ξένος, ο διαφορετικός

Τα θέματα του τρίωρου αυτού βιωματικού σεμιναρίου είναι η μετανάστευση και η ξενιτιά, η παιδική εργασία και τα δικαιώματα του παιδιού, η βία στο σχολείο, η ενσυναίσθηση και η φιλία, η αποδοχή του διαφορετικού, η πολιτισμική συμφιλίωση που διευκολύνει την ένταξη και την αρμονική συμβίωση στην ομάδα, όπως θίγονται στα βιβλία «Θέλω να σας πω την αλήθεια», «Το υπόσχομαι» (υποψήφιο για τα Κρατικά Βραβεία του 2014), «Με λένε Νιλουφέρ» (υποψήφιο για τα Κρατικά Βραβεία το 2012). Θα επεξεργαστούμε αυτά τα θέματα μέσα από τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, της δημιουργικής γραφής, διαθεματικές εργασίες και παιχνίδια, προφορικές και γραπτές ασκήσεις. Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί θα είναι σε θέση να εργαστούν με τους μαθητές και τις μαθήτριες τους πάνω σε αυτά τα τρία βιβλία ολοκληρωμένα. Στόχος η απόλαυση της ανάγνωσης στη σχολική τάξη να συνδυαστεί με την ευαισθητοποίηση και τη διαμόρφωση κριτικής συνείδησης στο πλαίσιο μιας εκπαίδευσης που σέβεται την προσωπικότητα, εντάσσει και δεν αποκλείει. Τα σεμινάρια πραγματοποιεί η φιλόλογος και συγγραφέας των βιβλίων Αλεξάνδρα Μητσιάλη.

Τα επόμενα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν:

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 και

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, πάντα στις 17:00-20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27).

Η προεγγραφή είναι απαραίτητη και μπορείτε να δηλώσετε ηλεκτρονικά συμμετοχή στο [email protected]

Η προτεραιότητα, για λόγους διαφάνειας, θα καθοριστεί από την ημέρα και ώρα της λήψης του email συμμετοχής.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος 2310 374808

Σύντομο βιογραφικό της Αλεξάνδρας Μητσιάλη:

Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα γράφει λογοτεχνία για μικρούς και μεγάλους. Βιβλία της ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας («Το Αστερόσπιτο» 2009, «Με λένε Νιλουφέρ» 2012, «Η κούκλα που ταξίδευε στον κόσμο» και «Το υπόσχομαι» 2014), όπως και για άλλα βραβεία.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Vienna Classic Orchestra απόψε στη Θεσσαλονίκη!
Επόμενο άρθροΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΝΕΝΑΣ / Πού θα πάμε, τί θα δούμε, τί θα ακούσουμε (11-17/12)
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.