Σεμινάρια στο Athens Synthesis Centre

0
1106

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

Αποκτήστε γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν:

– τη λειτουργία της οικογένειας

– την επικοινωνία στην οικογένεια

– τη διαχείριση δύσκολων συμπεριφορών

Το πρόγραμμα βασίζεται σε έναν καινοτόμο συνδυασμό της βιωματικής μεθοδολογίας με την θεωρητική κατάρτιση, γεγονός που προσφέρει στους εκπαιδευόμενους μια πλήρη εκπαίδευση στη συμβουλευτική και στην εκπαίδευση γονέων σε 70 ώρες.

Παρασκευή: 17.30- 21.30

Σάββατο: 9.30 – 15.30 

Το σεμινάριο πραγματοποιείται μία φορά τον μήνα για επτά μήνες 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ 

Απευθύνεται σε αποφοίτους ή φοιτητές συμβουλευτικής, ψυχολογίας,  ψυχοθεραπείας, κοινωνικούς λειτουργούς, σχολών κοινωνικών επιστημών. Περιλαμβάνει τα θέματα (υπόκειται σε αλλαγές):

¨       Αναπτυξιακή Ψυχολογία

¨       Εκπαιδευτικές Τεχνικές Ενηλίκων

¨       Η λειτουργία της Ομάδας

¨       Δομή και λειτουργία της Οικογένειας

¨       Θεωρητικές Προσεγγίσεις

¨       Βιωματικές Ασκήσεις για Γονείς

¨       Δεξιότητες και Επικοινωνία στην Οικογένεια

Έναρξη: Οκτώβριος 2013

Παρέχεται σχετική βιβλιογραφία και βεβαίωση παρακολούθησης.

Δίδακτρα: 850€

Το βιβλίο ‘Εγχειρίδιο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Γονέων’ κυκλοφορεί από τις

εκδόσεις Ασημάκης (www.asimakisbooks.gr)

Πληροφορίες: Κέντρο Δια Βίου Μάθησης | Athens Synthesis

Τηλέφωνο: 210 3210033

www.greekta.gr

To cut a long story short

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΜΑΡΟΥΤΣΟΥ

Στην ερώτηση αν η συγγραφή διδάσκεται, η δική μου απάντηση είναι: όχι. Χρειάζεται όμως μια περίοδο μαθητείας. Το εργαστήριο γραφής «To cut a long story short» μπορεί να αποτελέσει μια αρχή μαθητείας, μια ώθηση για βούτηγμα στα νερά της λογοτεχνίας και μια συστηματική άσκηση στις διάφορες τεχνικές που απαιτεί το κολύμπι. Στις δώδεκα συναντήσεις που περιλαμβάνει ο κύκλος θα διδαχθούν τρόποι παράκαμψης του σκοπέλου της «έμπνευσης» και του δέους που προκαλεί η λευκή σελίδα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή, εκτός απ’ το διήγημα, με διάφορα είδη μικρής φόρμας – μύθος, παραμύθι, αλληγορία, παραλογή – και θα πειραματισθούν με αυτά. Θα εξερευνηθούν επίσης, τα όρια ποίησης και πεζογραφίας καθώς και η αλληλεπίδραση της τέχνης του λόγου με άλλες τέχνες. Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας θα σχολιασθούν διάφορες τεχνικές που αφορούν στη δομή ενός διηγήματος, την ταυτότητα του αφηγητή, τις επιλογές εστίασης, το χρόνο της αφήγησης κ.λ.π. Επίσης αναφορά θα γίνει και σε σημαντικά λογοτεχνικά κινήματα, σχολές και δημιουργούς, έλληνες και ξένους. Μερικά σύντομα πεζά θα παρουσιασθούν στη διάρκεια των συναντήσεων και θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης, ανάλυσης και σχολιασμού. Βασικό εργαλείο σε όλη αυτή τη διαδικασία θα είναι η πρακτική άσκηση, η οποία θα λαμβάνει χώρα τόσο στη διάρκεια των συναντήσεων, όσο και μεταξύ αυτών, ως εργασία για το σπίτι.

Ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας εργαστηρίου για προχωρημένους καθώς και παρακολούθηση εξ αποστάσεως με ειδικούς όρους συμμετοχής.

Η Έλενα Μαρούτσου, μετά τις βασικές της σπουδές στην Ιστορία, έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία και τις Εικαστικές Τέχνες. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει λογοτεχνία στη Δραματική Σχολή Θεοδοσιάδη. Συντονίζει τη λέσχη ανάγνωσης στο βιβλιοπωλείο Ευρυπίδης ενώ έχει εμψυχώσει διάφορα εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά και για ενήλικες. Από τις εκδ. Αλεξάνδρεια κυκλοφορούν οι συλλογές διηγημάτων της Του ύψους και του Βάθους, μικρές ιστορίες και Οι προδοσίες των ονομάτων. Το μυθιστόρημά της Μεταξύ Συρμού και αποβάθρας (εκδ. Καστανιώτης) έλαβε το 2009 το Athens Prize for Literature, ενώ το 2010 κυκλοφόρησε απ’ τις εκδ. Κέδρος η νουβέλα της ΤΟ ΝØΗΜΑ.

• Όλα τα επίπεδα

• 12 συναντήσεις

• Τετάρτη 10.00-12.00 ή 17.00-19.00

• Οδηγεί σε έκδοση συλλογικού τόμου από τις εκδόσεις Ασημάκης

Έναρξη Οκτώβριος 2013

 

Πληροφορίες –εγγραφές: 2103210033

Το αναλυτικό πρόγραμμα στο www.greekta.gr

 

Δίδακτρα: 400€ (περιλαμβάνει την συλλογική έκδοση υπό προϋποθέσεις)

Προηγούμενο άρθροΤο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης φιλοξενεί την παράσταση “Θα σε πάρω να φύγουμε”
Επόμενο άρθρο“Ο Έρωτας στη Μάισσα Σαλονίκη” στο Δημοτικό θέατρο Σταυρούπολης “Χρήστος Τσακίρης”
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.