Σεμινάριο για τη σχεδίαση εντύπων και διαδικτυακών εκδόσεων από το ΑΠΘ

0
508

Σεμινάριο επιμόρφωσης για σχεδίαση (design) έντυπων και διαδικτυακών εκδόσεων θα πραγματοποιήσει το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ και Εργαστήριο Ηλεκτρονικών ΜΜΕ του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.

Σκοπός του προγράμματος, που έχει συνολική διάρκεια 36 διδακτικές ώρες,  είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με όλα τα βασικά εργαλεία σχεδίασης και επεξεργασίας εικόνας για την προετοιμασία και τη χρήση γραφικών στοιχείων σε έντυπες και ψηφιακές – διαδικτυακές εκδόσεις. Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στην εκμάθηση του περιβάλλοντος εργασίας της εφαρμογής Photoshop της Adobe, ενώ στο τέλος του θα παρουσιαστούν και άλλες παρόμοιες εφαρμογές (εμπορικές και οpen source).

Η έναρξη του προγράμματος προσδιορίζεται την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014. Οι παραδόσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη πρωινές ώρες. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 150 ευρώ (πληρωτέα σε μια δόση έως την Πέμπτη 17 Απριλίου 2014). Θα αναπτυχθούν οι εξής θεματικές ενότητες:

Εξοικείωση με το περιβάλλον χρήσης του Photoshop

Τεχνολογική Εξέλιξη της Φωτογραφίας

Δημιουργικές Τεχνικές Λήψης

Σχεδιάζοντας για Έντυπο ή για το Διαδίκτυο

Σχεδιάζοντας με Layers

Βασικές Λειτουργίες: Select και Edit, Retouch και Heal

Εικόνα & Φωτογραφία

Photomanipulation

Η Φιλοσοφία του Design ως Μέσου Επικοινωνίας

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων του προγράμματος, θα χορηγηθούν στους συμμετέχοντες:

 (α) Βεβαίωση συμμετοχής

(β) Πιστοποιητικό επιμόρφωσης

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 17/03/2014 έως 13/04/2014  και μόνον ηλεκτρονικά. Την αίτηση θα βρείτε εδώ.

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά σε ένα αρχείο zip:

1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα

2. Τίτλοι Σπουδών

3. Βεβαίωση εργοδότη στην οποία να αποδεικνύεται η απασχόληση του υποψηφίου σε σχετικό τομέα (εάν υπάρχει)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του προγράμματος media-learn.web.auth.gr ή να επικοινωνούν με τη γραμματεία αυτού στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]auth.gr και στο τηλέφωνο 2310992065 κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (10.00-12.00).

Προηγούμενο άρθροBγήκαμε στις αγορές! (Πινόκιο κρύψε τη μύτη σου..)
Επόμενο άρθροΕυάγγελος Βενιζέλος, αρχηγός Νέας Δημοκρατίας
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.