ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

0
1504

parthenon film festival

Γράφει ο Άγγελος Μαλλίνης

Κοινό σημείο, πρώτο. Η καταγωγή [και για τους πέντε]. Κοινό σημείο, δεύτερο. Η ευτυχισμένη παιδική ηλικία [και για τους πέντε]. Κοινό σημείο, τρίτο. Η φυγή [και για τους πέντε, για τους δικούς τους λόγους]. Κοινό σημείο, τέταρτο. Η επιστροφή [και των πέντε].

Το Parthenώn Film Festival μπορεί να το δει κανείς είτε από την μεγάλη κλίμακα της εναλλακτικής χρήσης και αναβάθμισης του δημόσιου χώρου, είτε μπορεί να το δει κανείς από την «ταπεινή» κλίμακα, της πέτρινης πλατείας, ενός χώρου που τους προίκισε με μια σειρά από χαρές και γλέντια στα πανηγύρια ή στα ανταμώματα. Και με τους δυο τρόπους αν  μπεις μέσα, λίγο πιο βαθιά, θα συναντήσεις  χαρές και τρόπους έκφρασης με κέντρο τους τον άνθρωπο. Είναι έτσι; Ή κάτι πιο απλό; Να επιστρέψουν στην παιδική ηλικία [από κοινού και οι πέντε παίρνοντας από το χέρι φίλους του σινεμά] για ένα τριήμερο ή έστω για όσο διαρκεί μια ταινία.

2ο Parthenώn Film Festival-Σινεμά στο χωριό / 8-10 Ιουλίου Παρθενώνας Χαλκιδικής

Προηγούμενο άρθροWEST SIDE STORY ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Επόμενο άρθροΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.